4 Mai 2017 publicat în Psihologie 38 share-uri

Corpul nostru ne transmite zilnic semnale atunci cand buna functionare a organismului nostru este in pericol, insa putini dintre noi le dam atentie si credem ca sunt dureri normale.

4. Ce spun coatele?

“Coatele reprezinta o parte fiziologica care flexibilizeaza bratul, deci arata si flexibilitatea noastra interioara de a schimba in viata, atunci cand este necesar, directiile, credintele, comportamentele, ”uneltele” (resursele interioare si exterioare) pe care le folosim”, crede psihologul.

5. Ce spun mainile?

“Mainile vorbesc despre sentimentul nostru de utilitate legat de o situatie sau o persoana. Un sentiment de neputinta legat de capacitatea de a duce la bun sfarsit ceva anume, de a ajuta, de a sustine ceva sau pe cineva, se reflecta in zona mainilor, prin dureri, tremurat, moleseala - ”scapam lucrurile din maini” si la propriu si la figurat – sau alte aspecte chiar mai grave”, spune psihologul Laura Maria Cojocaru.

Foto: Shutterstock

6. Ce spun degetele?

“Degetele ne amintesc de micile detalii cotidiene pe care avem tendinta sa le trecem cu vederea centrandu-ne pe lucrurile mari. Doar ca lucrurile mari sunt mai rare si viata este alcatuita din miliarde de momente mici care inseamna fundatia pe care se construiesc cele mari, de aceea este bine sa tinem cont de ”lucurile marunte” si sa ne bucuram de ele”, explica specialistul.

7. Ce spune spatele?

In opinia psihologului, spatele este in legatura cu trecutul, cu a ”cara in spate” greutatile vietii (reale sau interpretate ca fiind greutati), cu sentimentul de a fi ”atacati pe la spate” si cu nevoile noastre de sustinere emotionala si de securitate. “Neplaceri in partea de sus a spatelui ne indica existenta unor asteptari exagerate ca alte persoane sa ne sustina din punct de vedere afectiv si acumularea unor stari de furie reprimata atunci cand aceste asteptari nu ne sunt implinite. Zona lombara ne vorbeste despre refuzul de a ne detasa emotional sau faptic de trecut. Partea de jos a spatelui ne arata o frica prezenta sau de viitor legata de insecuritatea financiara si, in general, de tot ce tine de latura materiala a vietii”, conchide psihologul Laura Maria Cojocaru.

Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Asociatiei ”Generatia Iubire” si al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa, este psihoterapeut si trainer in programare neouro-lingvistica. A studiat natura mintii umane urmand 6 formari profesionale cu abordari diferite - psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie ericksoniana, psihoterapie de cuplu si familie, psihologie clinica, neuro-programare lingvistica si terapii florale Bach. De peste 7 ani ghideaza oamenii, atat in sedinte individuale, cat si de grup, si organizeaza cursuri si traininguri in Romania, cu scopul de a-i face pe oameni sa-si acceseze si utilizeze la potential maxim resursele interioare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri