7 Aprilie 2017 publicat în Psihologie 102 share-uri

Intr-o legatura de cuplu, cearta e o chestiune absolut normala si poate chiar sa aiba efecte constructive si terapeutice asupra relatiei, in cazul in care va asumati astfel de momente dintr-o perspectiva adulta.

7. Cearta in cuplu: Nu te folosi de sexul reparator, daca nu simti acest lucru

Multe persoane fac greseala de a face sex dupa o cearta, pentru a remedia o situatie. In unele cazuri cealalta persoana nici nu simte ca vrea acest lucru.

Daca nu simti sa faci acest lucru, nu te intoarce brusc pe partea cealalta; spune-i partenerei sau partenerului ca iti place sa faci dragoste cu ea/el, dar ca pentru tine acela nu e cel mai potrivit moment din cauza felului cum te simti in suflet. Daca este o persoana inteligenta va intelege fara sa se simta ofensata! Iar ziua urmatoare, oricum, sa faceti dragoste va avea cu totul si cu totul alt gust.

8. Cearta in cuplu: Nu te concentra prea mult asupra a ceea ce a provocat cearta

Este mai bine sa iti consumi energia pentru a gasi o solutie. Diferenta intre o cearta urata si una productiva sta in a gasi cel putin o solutie si a va simti apoi chiar mai uniti dupa acea cearta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Împreună în arte și simțiri

9. Cearta in cuplu: Nu spune „nu intentionam acest lucru”

Sa folosesti aceasta fraza este ca si cand ai incerca sa stergi cu guma ceva scris cu o cerneala care nu se ia. Aceasta expresie inflameaza de fapt situatia.

Sa continui cu ceea ce ai spus sau ai vrut sa spui, sau ceea ce nu ai spus nu face decat sa va tina pe amandoi captivi in acea situatie, in loc sa incercati sa cautati o solutie pentru viitor.

Daca un partener foloseste aceasta fraza pentru a se scuza, raspunde-i: „Nu ai vrut sa spui acest lucru, dar rezultatul a fost ceea ce am inteles. Asa incat, de aici in acolo te rog sa te gandesti inainte sa vorbesti”.

10. Cearta in cuplu: Nu va despartiti din cauza unei certe

Oricine isi doreste un partener implicat in relatie, iar o cearta este semnul ca amandoi contribuiti la relatia voastra, ceea ce este totusi un lucru pozitiv!

Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

Fiti multumiti de faptul ca sunteti suficient de angajati in relatie astfel incat sa puteti sa atingeti profunzimea problemelor voastre, fara a va preface ca acestea nu exista.

Un articol inspirat de Piscadvisor.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri