27 Martie 2017 publicat în Psihologie 59 share-uri

Cei care manipuleaza nu o fac din dragoste. Manipularea este doar o strategie de control, mascata ca fiind dragoste. Este abilitatea de a face ca un anume comportament sa para afectuos, cand de fapt este o forma de abuz.

Manipularea emotionala in cuplu

4. Vreau sa stai acasa fiindca este cel mai bine pentru copii. Eu vreau doar sa am grija de tine.

Raspuns: Cel mai bun lucru pentru copii este sa aiba o mama fericita si implinita. Alegerea de a munci sau de a sta acasa imi apartine. Facand ceea ce ma face fericita, imi invat copiii sa aiba autonomie asupra propriei vieti. Sa ma fortezi sa aleg un stil de viata pe care nu mi-l doresc, nu inseamna a avea grija de mine. Sau iti doresti sa ai un control asupra vietii mele? (Aceasta tactica poate fi folosita si daca partenerul va forteaza sa alegeti sau sa faceti o munca pe care nu v-o doriti.)

5. „Stiu ca te afecteaza acest lucru, dar vreau sa faci ca mine. Este ceea ce este cel mai bine pentru noi.”

Raspuns: Ceea ce este cel mai bine pentru noi este sa luam decizii ca un cuplu. Ceea ce conteaza pentru mine este ca si opinia mea sa fie luata in considerare si respectata. Este intr-adevar ceea ce este cel mai bine pentru noi, sau ceea ce este mai bine doar pentru tine?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

6. “Daca pleci, imi voi face rau.”

Raspuns: Daca ai astfel de ganduri, e bine sa suni la serviciul de urgenta 112. Eu una am luat aceasta decizie, mi-am explicat-o si nu ma mai intorc.

7. „Stiu ca nu iti doresti copii acum, dar hai totusi sa incercam. Tot ce imi doresc este sa fim o familie.”

Raspuns: O familie poate sa aiba diverse forme. Cea mai comuna trasatura a acestor familii este sentimentul respectului reciproc. Eu am dreptul sa decid cati copii vom avea si cand ii vom avea. Iti voi spune cand ma voi simti pregatita.

Iti recomandam si: 21 de semne ale abuzului emotional in relatii

SENSIBILI si NARCISISTI - Cele 20 de etape ale unei relatii gresite

Via iheartintelligence.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri