9 Decembrie 2016 publicat în Psihologie 914 share-uri

Inteligenta emotionala este mai importanta decat inteligenta mintii, arata astazi studiile de psihologie.

12. Inteligenta emotionala – obicei bun: Nu cauti perfectiunea

Oamenii inteligenti emotional nu cauta perfectiunea, fiindca ei stiu ca aceasta nu exista. Prin natura, oamenii sunt failibil. Cand perfectiunea este scopul tau, ramai cu o permanenta senzatie de disatisfactie si sfarsesti prin a nu a avea niciodata satisfactie si implinire.

13. Inteligenta emotionala – obicei bun: Apreciezi ceea ce ai

Oamenii inteligenti emotional stiu sa se bucure de aspectele pozitive ale vietii lor si isi iau mereu momente pentru a le celebra. Un stiudiu de la Universitatea din California a aratat ca oamenii care cultiva o atitudine de apreciere pentru ceea ce au bun in viata lor, oricat de mic sau mare, au nivel de energeie mai ridicat, o stare generala de bine si o stare de sanatate mai buna.

Foto: Pixabay

14. Inteligenta emotionala – obicei bun: Dormi destul

Pare surprinzator, dar inteligenta emotionala vine la pachet si cu un somn odihnitor si suficient, adaptat organismului. Atunci cand dormi, creierul tau se regenereaza, inregistreaza sau scapa de memoriile de peste zi, ceea ce provoaca visele, asa incat te trezesti cu mai multa claritate si odihna. Oamenii inteligenti emotional stiu sa aiba grija de ei insisi, asa incat isi asigura mereu timpul necesar pentru un somn odihnitor. Somnul este o prioritate pentru ei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Pisicile și ploaia - o poveste de dragoste de interior. 15 imagini sugestive care descriu relația pisicuțelor cu ploaia

15. Inteligenta emotionala – obicei bun: Iti controlezi gandurile negative

Cu cat ruminezi mai mult asupra unor ganduri negative si faci acest lucru inconstient, cu atat mai multa putere dai acestor ganduri. Persoanele inteligente emotional stiu sa separe gandurile lor de fapte, pentru a scapa de ciclul gandurilor negative si se pot muta mai usor catre o noua perspectiva si ganduri mai fructuoase.

Daca iti plac articolele noastre, aboneaza-te la news-letterul Garbo


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri