9 Decembrie 2016 publicat în Psihologie 914 share-uri

Inteligenta emotionala este mai importanta decat inteligenta mintii, arata astazi studiile de psihologie.

7. Inteligenta emotionala – obicei bun: Stii sa spui NU si cand sa spui NU

Inteligenta emotionala insemana sa te cunosti foarte bine si sa gestionezi auto-controlul. Excesele nu ii caracterizeaza pe cei inteligenti emotional. Esti genul de persoana care stie sa se protejeze si care evita actiunile impulsive.

Cand vine momentul de a spune „nu”, persoanele inteligente emotional vor face acest lucru fara ezitare. Mai mult, aceste persoane evita propozitii de genul „Nu cred ca pot” sau „nu sunt sigur/a”. Sa spui "nu" cu sinceritate implica si faptul de a fi capabil sa spui "da" si sa te tii cu sinceritate de cuvant.

8. Inteligenta emotionala – obicei bun: Oamenii inteligenti emotional nu pun la suflet greselile

Ei se distanteaza de greselile pe care le-au facut, fara sa le stearga cu buretele. Acestea sunt mai degraba niste lectii de viata, dar nu le folosesc ca pe niste arme pe care le indreapta chiar impotriva lor. Sunt capabili sa se adapteze si sa se auto-ajusteze pentru succes. Si pentru a merge pe aceasta linie de demarcatie intre a tine minte si auto-invinovatire, ai nevoie de multa constientizare de sine.
Cheia sta in abilitatea de a transforma esecurile in oportunitati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

9. Inteligenta emotionala – obicei bun: Oferi fara sa ceri inapoi

Atunci cand cineva ne ofera ceva spontan, fara sa astepte nimic inapoi, ne las ao puternica impresie. Oamenii inteligenti emotional stiu sa faca acest lucru. Oamenii inteligenti emotional isi construiesc astfel relatii stabile, fiindca stiu sa aiba grija de ceilalti.

Foto: Pixabay

10. Inteligenta emotionala – obicei bun: Depasesti cu mai multa usurinta momentele dificile

Emotiile negative care apar atunci cand nu stim sa ne detasam de momentele dificile, ne fac sa retraim practic, acel moment care ne-a ranit. Sa te desprinzi, inseamna a sti sa te protejezi mai bine si a-ti da sansa de a iesi cu bine din acea situatie, deschizandu-te catre solutii posibile.

11. Inteligenta emotionala – obicei bun: Oamenii inteligenti emotional ii neutralizeaza pe oamenii toxici

Sa se confrunte cu oameni dificili este frustrant si epuizant pentru majoritatea dintre noi. Dar oamenii inteligenti emotional isi controleaza interactiunile cu oamenii toxici emotional. Cand trebuie sa confrunte o persoana toxica, ei abordeaza situatia rational.

S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

De asemenea, ei sunt capabili sa priveasca si din perspectiva persoanei dificile si sunt capabili sa gaseasca mai usor o cale comuna sau un compromis. Chiar si cand o situatie cu un astfel de om escaladeaza, oamenii inteligenti emotional stiu sa isi mentina echilibrul, astfel incat nu se lasa distrusi din punct de vedere emotional.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri