2 Noiembrie 2016 publicat în Psihologie 825 share-uri

Gabor Mate este unul dintre cei mai dragi oameni din viata mea si o inspiratie. M-a ajutat foarte mult sa ma inteleg pe mine, pe oameni si societatea. Si in zilele noastre, cand a evolua inseamna si a vedea viata in perspectiva, astfel de oameni care au capacitatea de a darui cunoastere nu pentru cei cativa aflati in proximitatea lor, ci pentru milioane din intreaga lume, sunt extrem de valorosi pentru societate.

Gabor Mate - adevarata cauza a adictiilor: Acest doctor incearca sa ne convinga ca dependentele au legatura cu stresul pe care l-am trait in copilarie.

Nu toate adictiile au ca radacina abuzul si trauma, dar chiar cred ca toate pot fi conectate cu o experienta dureroasa. O rana este la baza oricarui comportament dependent. Este prezenta intr-un jucator de jocuri, intr-un dependent de internet, in cumparatorul compulsiv, in omul afundat in munca. Ranile nu sunt pentru toti la fel de adanci iar durerile emotionale nu la fel de sfasietoare - dar sunt acolo. Dupa cum intelegem astazi, efectele stresului suferit in primii ani de copilarie, cat si experientelor adverse ne formeaza psihologia si neurobiologia adictiilor din creier. Gabor Mate

Gabor Mate: Care este adevarata cauza a dependentelor?

Gabor Mate este cunoscut deci in intreaga lume ca un psiholog renumit. Mate este specializat in studiul si intelegerea adictiei si situatiilor de viata traumatice. Foarte multa lume, atunci cand aude cuvantul “trauma” sau “adictie”, se gandeste la chestiuni foarte serioase, cum ar fi abuzuri extrem de grave, razboi, viol, violenta fizica, iar in ceea ce priveste adictia, la consumatori de heroina sau alcoolici.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor 

Si nu e de mirare, atunci cand vezi atatea referinte eronate cu privire la adictie - mass-media vorbeste despre dependentii de droguri, de alcool, de sex, de jocuri de noroc, de mancare, de cumparaturi, de munca sau internet. Acesti oameni sunt descrisi ca si cand ar fi scapati de sub control si de cele mai multe ori, ca pe niste rebuturi ale societatii. “Ei trebuie orpiti, pusi la inchisoare, pusi sub tratament, eliminati”, spune mentalitatea obisnuita.

Dar daca vine cineva si iti spune ca acesti oameni nu sunt bolnavi? Si daca brusc realizezi ca poate si tu esti unul dintre acesti oameni?

Acest lucru mi s-a intamplat si mie atunci cand am descoperit discursurile online ale lui Gabor Mate, unul dintre cele mai cunoscute fiind acesta sustinut la TED - The Power of Addiction and The Addiction of Power.

Gabor Mate este de parere ca adictiile nu sunt nimic altceva decat un mod de a fugi de durerea emotionala si de trauma disconexiunii emotionale de fiinte dragi.

Citeste mai departe despre adevarata cauza a adictiilor >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri