13 Octombrie 2016 publicat în Psihologie 240 share-uri

Daca doriti sa va mentineti relatia sanatoasa, cititi aceste sfaturi minunate ale Kristei Jordan, doctor in psihologie clinica.

Psihicul unei relatii este la fel de important precum psihicul celor doua persoane implicate in relatie. Trebuie sa avem grija de el si sa il mentinem sanatos pentru ca noi la randul nostru sa fim sanatosi, impliniti si fericiti in cadrul acelei relatii. Mi-au placut atat de mult sfaturile recomandate de doctorul psiholog Krista Jordan incat mi le-as lipi pe inima si creier daca as putea pentru a nu mai incalca niciodata limitele (am facut-o si am regretat enorm de fiecare data) si a strica ceva ce este atat de frumos si sacru precum o casnicie/ relatie de dragoste.

Daca doriti sa va mentineti relatia sanatoasa, cititi aceste sfaturi minunate ale Kristei Jordan, specialist psiholog, publicate initial pe www.austinmarriageandcouplescounseling.com. Krista Jordan este doctor in psihologie clinica, este casatorita de 14 ani si are 2 copii. Psihologul trateaza depresia, anxietatea, stresul, isi ajuta pacientii sa isi rezolve problemele din relatii si sa renunte la patternurile nesanatoasse. Dr Jordan s-a specializat si pe abordarea psihobiologica a terapiei de cuplu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi... Dacă iubiți culorile, atunci acest trend este pentru voi: În primăvara 2023 se poartă pantofii în nuanțe surprinzătoare !

Dr. psiholog Krista Jordan: 17 reguli ale unei relatii sanatoase

via www.austinmarriageandcouplescounseling.com

1. Sa nu pastrati secrete unul fata de celalalt, in niciun fel. Acest lucru inseamna sa vorbesti cu partenerul tau despre ceva chiar daca acel ceva il poate supara sau poate provoca o cearta. Intr-o relatie solida si cu adevarat sanatoasa, partenerii au incredere ca pot vorbi unul cu altul despre orice, chiar daca cel lucru nu este placut sau amuzant.


Foto: Pixabay

2. Cei doi parteneri se au in vedere unul pe altul in fiecare decizie, inclusiv deciziile financiare, sociale, profesionale etc. Il implica pe celalalt in orice decizie, indiferent de cat de mica, care ii poate afecta.

3. Nu ii permiteti altei persoane sau altui lucru sa intervina intre voi, inclusiv fostilor parteneri, copiilor, prietenilor, hobby-urilor si chiar banilor. Nicio alta persoana sau lucru nu ar trebui sa aiba un statut mai mare decat partenerul tau.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Test de personalitate: Ce nume ai fi avut dacă te-ai fi născut în altă epocă?

4. Invatati cum sa “reparati” rapid si nu purtati ranchiuna. Certati-va astfel incat lucrurile sa se miste inspre rezolvare si sa poata fi solutionate fara manie sau amaraciune.

5. Poarta-te corect si asteapta-te ca celalalt sa se poarte corect. Nu accepta un tratament incorect si nu oferi un tratament incorect.

6. Invata “manualul de utilizare al partenerului tau” (indiferent de cat de lung si intortocheat) si fii sensibil la lucrurile care il fac sa “explodeze” – nu te purta in moduri despre care stii ca o sa il supere, chiar daca nu vezi lucrurile in acelasi fel sau simti ca este nepotrivit.

7. Intelege ca sunteti conectati astfel incat daca partenerul tau nu face bine, nici tu nu poti face bine. Sa stii ca ce ii este de folos partenerului, iti este si tie de folos.

8. Sa stiti care sunt acele 2, 3 lucruri pe care le puteti face pentru a va alina unul pe celalalt instantaneu. Fa-le cand partenerul tau are nevoie sa se calmeze.

Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Ghid pentru alegerea mobilierului interior 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

9. Fiti unul pentru celalalt prima persoana la care ar apela. Asigura-te ca partenerul tau este primul care stie orice veste mare si prima persoana pe care te sprijini in momentele grele. Nu folosi alti oameni sau lucruri ca substitut pentru partenerul tau, chiar si cand esti suparat(a) pe ea/el. Lasa-l sa fie singura persoana care este raiul tau protector.

10. “Lansati-va si aterizati" cu atingeri. Acest lucru inseamna ca atunci cand va despartiti dimineata si va intoarceti seara sa va imbratisati si sa va tineti in brate unul pe celalalt pentru a va reconecta. Pentru multe cupluri care au tendintea de a se deconecta usor poate inseamna sa se atinga si sa se reconecteze de mai multe ori in timpul zilei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri