19 Iulie 2016 publicat în Psihologie 31 share-uri

"Am vazut atat de multe femei (dar si barbati) care acceptau doar firimituri din partea unor parteneri indoielnici", spune psihologul Jeffrey Bernstein. Acesta ne indeamna sa nu mai fim acele persoane care accepta cu atata usurinta sa nu fim o prioritate in viata cuiva.

Exista un indemn de care foarte noi suntem indeparatate si anume – „Cunoaste-ti valoarea!”. In acest caz, nu am mai accepta sa fim tratate cu jumatate de masura si nu am mai lasa pe nimeni sa ne raneasca. Sa internalizam acest mesaj si sa fim noi primele cele care inchidem usa barbatilor care nu stiu, nu pot sau nu vor sa ne trateze asa cum meritam!

Jeffrey Bernstein este specialist in relatii de cuplu si autorul cartii care ne invata cum sa ne cream relatii functionale si pline de iubire, Why Can't You Read My Mind? (n.r. De ce nu imi poti citi mintea? )

Psihologul ne prezinta cele 3 semne clare care sa ne atentioneze ca barbatul cu care ne intalnim nu ne apreciaza la adevarata valoare. Chiar daca respingerea este dureroasa, ar trebui sa nu ne mai multumim cu frimituri!

1. Semnal de alarma: Nu iti raspunde la apeluri sau mesaje

Te tulbura profund neraspunzandu-ti la mesaje sau la apelurile telefonice sau te lasa sa astepti zile intregi pana cand reusesti sa dai de el. Si este complet indiferent la efectele emotionale pe care distanta sa le creeaza in sufletul unei alte persoane.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Daca se intampla si in cazul tau asa ceva, cu siguranta ceva nu este in regula, pentru ca atunci cand cineva este cu adevarat interesat de tine, aceasta persoana vrea sa construiasca relatia si comunicarea. Da, la inceputul relatiilor este posibil ca partenerii sa testesteze terenul printr-o anume distanta. Dar scuzele ieftine ar trebui sa fie un semn evident ca cineva nu merita la randul sau, atentia ta!

Foto: Shutterstock/ David Pereiras

Foto homepage: Shutterstock/ Valery Sidelnykov

2. Semnal de alarma: Nu existi in ochii familiei sau a prietenilor

Daca nu te implica si pe tine in viata sa cu alte persoane apropiate, adica prieteni sau familie, atunci acesta ar trebui sa fie un semn care iti arata ca nu este deloc implicat in relatie. Daca dupa maximum trei luni, acest barbat nu te prezinta familiei si prietenilor, sa stii ca este un semn ca aceasta relatie nu merge in directia potrivita si de asemenea un semnal de alarma ca valorezi mult mai mult decat acest om este capabil sa iti ofere.

Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

3. Semnal de alarma: Daca nu e Jason Bourne, atunci nu are nicio scuza

Actorul Matt Damon a jucat rolul lui Jason Bourne, un personaj care nu putea sa vorbeasca prea mult femeilor cu care se intalnea despre trecutul sau, fiindca o parte din memoriile lui i-au fost sterse.
Asa incat, daca barbatul cu care te intalnesti nu iti povesteste prea multe lucruri despre trecutul lui, atunci acesta este un semn ca nu este prea interesat de tine.

Cand un barbat povesteste despre el, aceasta este o invitatie pentru tine de a intra in lumea lui, pentru ca vede potentialul ca tu sa devii parte a acestei lumi. Daca este interesat de tine, va vorbi deschis despre el insusi. Barbatii care vor sa stii informatii despre ei, vor sa te pastreze in viata lor.

Aveti incredere in voi, fetelor, nu va mai lasati trase in relatii disfunctionale unde va simtiti neapreciate si neiubite, pentru ca meritati mai mult!

Idee de articol via Psychology Today


Iti recomandam si:

Manifest pentru femeile care stiu ce vor!

10 mituri despre SUFLETUL PERECHE!

5 SEMNE care iti arata ca esti intr-o relatie TOXICA


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri