1 Iulie 2016 publicat în Psihologie 2 share-uri

Aceasta relatare autentica apartine lui Rosie Dutton, profesoara la clubul britanic pentru copii Relax Kids Tamworth. In mod cu totul si cu totul neasteptat, aceasta postare a devenit cunoscuta in intreaga lume. Iata de ce:

"Astazi, la una dintre clasele mele, le-am aratat copiilor doua mere (copiii nu stiau, dar inainte de inceperea orei, am lovit in mod repetat unul dintre mere de podea, fara ca acest lucru sa se vada, iar ambele mere aratau identic). Am inceput sa vorbim despre felul cum cele doua mere arata la fel; ambele erau rosii, similare ca marime si pareau suculente si bune de mancat.

Am luat marul lovit de podea si am inceput sa le spun copiilor cat de mult nu imi place acel mar si ca il consideram desgustator, cu o culoare oribila si o codita prea mica. Le-am spus ca, daca mie nu imi place de el, atunci nici ei nu ar trebui sa il mai placa.

Unii dintre copii s-au uitat la mine ca si cand as fi fost nebuna, dar am trecut totusi marul unul de la celalalt in cerc si il jigneam – „esti un mar putitor”, „nici macar nu inteleg de ce mai existi”, „poate ca ai si viermi inauntru”, etc. L-am jignit rau de tot pe sarmanul mar. Aproape ca mi se facuse mila de el, micutul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Apoi am inceput sa circulam celalalt mar printre noi si ii spuneam cuvinte dragute: „esti un mar adorabil”, „pielea ta este asa de fina”, „ce culoare frumoasa ai”, etc.

Apoi am tinut ambele mere si am vorbit din nou despre asemanari si diferente, chiar daca cele doua mere aratau la fel.

Apoi am taiat cele doua mere pe jumatate. Marul fata de care fusesem buni era proaspat si suculent inauntru. Marul caruia ii spusesm cuvinte urate era ranit si stricat pe din interior. Cred ca in acel moment s-a aprins imediat un beculet pentru copii. Au inteles imediat ideea, ceea ce vedeam in interiorul marului, vanataile si crapaturile este ceea ce se intampla in interiorul oricarui om pe care il tratam urat.

Cand oamenii sunt hartuiti, si in special copiii, ei se simt oribil pe din interior, fara sa arate sau spuna celorlalti ceea ce simt. Daca nu am fi taiat pe jumatate marul caruia ii spusesem cuvinte urate, nu am fi stiut niciodata cata durere i-am provocat.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Mai departe, le-am povestit copiilor propria-mi experienta cand cineva imi spusese cuvinte urate, saptamana trecuta. Pe dinafara paream OK, mai zambeam inca. Dar, in interiorul meu cineva provocase o mare durere prin cuvintele sale si eram ranita.

Dar, spre deosebire de mere, noi avem aceasta abilitate de a stopa ceea ce se intampla. Putem sa ii invatam pe copii ca nu e bine sa isi spun cuvinte urate unul altuia si sa discute despre cum aceste cuvinte ii fac sa se simta. Putem sa ii invatam pe copii sa isi stea alaturi unul de celalalt si sa stopeze orice forma de hartuire, asa cum una dintre fetite a facut astazi, refuzand sa ii spuna cuvinte urate marului.

Tot mai multe rani interioare se intampla daca nimeni nu face nimic ca sa opreasca hartuirea. Haideti sa cream o generatie de copii buni si grijulii.

Limba nu are oase, dar este suficient de puternica ca s apoata sfarama inimi. Asa ca aveti grija la cuvintele voastre.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Lectia celor 2 mere rosii postata de Relax Kids Tamworth are aproape 200 de mii de shareuri si peste 22 de mii de comentarii. Sa o facem si noi cunoscuta!

Foto homepage: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri