23 Iunie 2016 publicat în Psihologie 37 share-uri

In cazul in care va confruntati cu o astfel de iesire a celor din jur, iata ce trebuie sa faceti! Judith Orloff, specialista in psihiatrie si profesor in cadrul Universitatii UCLA, ne explica care sunt cei 6 pasi pentru a dezarma o persoana manioasa:

Pasul 5: Stabileste limite.

Foto: InesBazdar / Shutterstock.com

Acum, expune-ti cazul. Cere o schimbare mica care poate fi facuta pentru a-ti fi indeplinita nevoia. Apoi clarifica ce beneficii va avea acest lucru asupra relatiei. Tonul este crucial. De exemplu, unei rude care tipa la tine spune-i calm, dar ferm: „Te iubesc, insa ma inchid in mine cand ridici vodcea. Haide sa rezolvam asta cand ne vom putea auzi unul pe celalalt mai bine.” Apoi putem discuta solutia.

Daca oamenii persista in a revarsa manie toxica, trebuie sa limitezi contactul cu ei, sa stabilesti consecinte clare precum „nu ma pot intalni cu tine daca tu continui sa ma critici” sau sa renunti la relatie. Poti de asemenea sa folosesti „ascultatul selectiv” si sa nu asimiliezi toate detaliile unei crize de manie. Concentreaza-te in schimb pe ceva inaltator.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Pasul 6: Empatizeaza.

Intreaba-te pe tine insuti: “Ce durere sau lipsa face ca persoana aceasta sa fie atat de manioasa? Ia-ti apoi cateva momente de liniste pentru a intui unde se afla rana din inima acestei persoane sau unde s-a inchis in sine. Acest lucru nu scuza comportamentul sau rau, insa iti va permite sa gasesti compasiune pentru suferinta din spatele ei, chiar daca alegi sa nu mai fii in preajma persoanei respective. Apoi este mai usor sa renunti la resentimente care te pot consuma in interior.

A-ti aduna puterile inainte de a raspunde maniei cere constientizare si abtinere. Fireste, este greu sa renunti la nevoia de a avea dreptate in favoarea dragostei si a compromisului. Este greu sa nu ataci inapoi cand te simti atacat. Insa incetul cu incetul renuntarea la aceste instincte innascute este o modalitate mai evoluata, mai plina de compasiune de a-ti indeplini nevoile si de a-ti mentine relatiile viabile cand si daca este posibil.

Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Sursa: www.psychologytoday.com

Nota! Informatiile de mai sus au fost prezentate de psihologul Judith Orloff in cartea "The Power of Surrender" si republicate pe blogul personal al autoarei: www.drjudithorloff.com, dar si pe Huffingtonpost.com.

Foto homepage: Sergey Nivens / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri