23 Iunie 2016 publicat în Psihologie 37 share-uri

In cazul in care va confruntati cu o astfel de iesire a celor din jur, iata ce trebuie sa faceti! Judith Orloff, specialista in psihiatrie si profesor in cadrul Universitatii UCLA, ne explica care sunt cei 6 pasi pentru a dezarma o persoana manioasa:

In cartea “The Power of Surrender: Let Go and Energize Your Relationships, Success, and Well-Being”, dar si pe blogul sau www.drjudithorloff.com, Judith Orloff, autoare, specialista in psihiatrie si profesor in cadrul Universitatii UCLA, ne explica care sunt cei 6 pasi pentru a dezarma o persoana manioasa. In cazul in care va confruntati cu o astfel de iesire a celor din jur, iata ce trebuie sa faceti:

Judith Orloff: Cum sa gestionezi o criza de manie a unei persoane din jur

via www.psychologytoday.com

Pasul 1: Renunta la a fi reactiv. Fa pauza cand esti agitat.

Trage incet aer in piept de cateva ori pentru a-ti relaxa corpul. Numara pana la 10. Nu reactiona impulsiv si nici nu te deda maniei chiar daca celalalt iti impinge limitele. Reactionand similar nu faci decat sa devii mai slab. Chiar daca vei fi tentat sa te dezlantui la randul tau, incearca sa nu cedezi impulsului. Concentreaza-te pe respiratia ta, nu pe persoana manioasa. Probabil ca tot te vei simti suparat, insa vei fi calm si vei avea situatia sub control in acelasi timp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Pasul 2: Abtine-te de la cuvinte rele, telefon sau email

Nu te razbuna cu aceeasi moneda si nu raspunde pana cand nu ai reusit sa te echilibrezi. Altfel poti comunica ceva ce vei regreta ulterior sau pe care nu il vei mai putea lua niciodata inapoi.

Pasul 3: Armonizeaza-te, relaxeaza-te si lasa sa plece

Rezistenta la durere si la emotiile puternice nu face decat sa le intensifice. In artele martiale, pentru a-ti regasi echilibrul, mai intai respiri adanc. Ulterior poti transforma energia oponentului. Incearca sa ramai pe cat de neutru si de relaxat posibil in fata maniei cuiva in loc sa ii rezisti. In acest stadiu, nu te certa si nu te apara singur. Incearca in schimb sa lasi mania celuilalt sa zboare direct prin tine.

Pasul 4: Confirma-i pozitia

Pentru a dezarma oamenii maniosi, trebuie sa le slabesti tendinta lor de a fi tot timpul defensivi. Altfel, isi vor consolida pozitia si nu se vor clinti de acolo. A fi in defensiva inabusa posibilitatea de a comunica. De aceea, este folositor sa recunosti pozitia unei persoane dependente de manie, chiar daca te ofenseaza. Din acel loc in care esti echilibrat, spune: „Inteleg de ce te simti astfel. Pe amandoi ne preocupa aceleasi lucruri. Insa eu am o modalitate diferita de a aborda problema. Te rog sa ma asculti pana la capat.” Acest lucru va mentine canalul comunicarii deschis si creeaza tonul pentru compromis.

Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Foto int: avemario / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri