26 Aprilie 2016 publicat în Psihologie 94 share-uri

Era odata un imparat pe nume Akbar. Acest imparat avea un sfatuitor extraordinar, pe nume Birbal, un om foarte intelep si dedicat meseriei sale.

Datorita relatiei speciale care era intre cei doi, Imparatul Akbar i-a dat lui Birbal o functie politica foarte importanta, l-a numit pe acesta Prim-ministru. Dar iata ca aceasta numire a generat si multa invidie fata de Inteleptul Birbal.

Foto sus si homepage: Shutterstock/ Maciej Sojka

Zofak, unul dintre curtenii lui Akbar a reusit sa intre pe sub pielea imparatului si sa ii ridice acestuia indoieli in legatura cu intelepciunea lui Birbal si dreptul lui de a se afla in acea pozitie inalta.

Sperand sa il puna pe intelept in dificultate, i-a propus imparatului sa il testeze cu 3 intrebari:

1. Cate stele sunt pe cer?
2. Unde se afla Centrul Pamantului?
3. Cati oameni exista pe Pamant?

Akbar l-a instiintat pe Birbal ca, daca nu va raspunde la aceste intrebari, atunci il va retrage din functia cu care il investise. Pentru a asculta raspunsurile lui Birbal se adunasera toti curtenii in marea sala a Palatului. Fosneau si sopteau cu ingrijoarare si curiozitate: „Credeti ca stie raspunsurile la aceste intrebari?”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Pisicile și ploaia - o poveste de dragoste de interior. 15 imagini sugestive care descriu relația pisicuțelor cu ploaia Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Ca sa raspunda la prima intrebare, Birbal a adus in fata tuturor o oaie si a spus „Sunt atatea stele pe cer, cate fire de par are oaia aceasta, iar daca este curios sa afle cate sunt, prietenul meu Zofak este bine-venit sa le numere, daca doreste”.

Ca sa raspunda la a doua intrebare, Birbal a trasat cateva linii pe podea, a infipt un tarus de fier si a spus: „Acesta se afla centrul Pamantului, iar daca are indoieli, prietenul Zofak poate masura el insusi tot Pamantul, ca sa se convinga.”

Iar pentru a treia intrebare, Birbal a raspuns: „Sa aflam numarul exact al oamenilor care sunt in lume ar fi o problema, pentru ca exista si specimene precum prietenul nostru Zofak, ce nu pot fi clasificate ca fiinte umane. Asa incat, daca toti cei asemenea lui ar fi ucisi, atunci, abia atunci putem sa aflam numarul exact al oamenilor care sunt pe Pamant.”

Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Morala: Exista intotdeauna o cale de a izbandi pentru cel drept si intelept.

Iti recomandam si: Povestea pictorului care si-a invatat copilul CEA MAI IMPORTANTA LECTIE. Lectia este si pentru tine!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri