20 Aprilie 2016 publicat în Psihologie 86 share-uri

Exasperat ca inca mai exista persoane care sa afirme despre femei ca ele sunt inferioare barbatilor, psihologul Clifford Lazarus a scris un articol pentru Psichology Today, unde aduce argumentele pentru o rasturnare de perspectiva.

Noi, aici la Garbo, nu credem ca vreunul dintre genuri este superior celuilalt, dar este bine sa luam in considerare si astfel de mesaje care ne ajuta pe noi femeile sa ne recapatam increderea de sine si care reformuleaza perspectiva asupra a ceea ce insemna puterea, din punct de vedere feminin, fiindca ne-au lipsit aceste mesaje pentru sute si sute de ani. Si, dupa cum a observat si Dr. Clifford Lazarus, exista inca atat de multi oameni ignoranti care se leaga de argumente superficiale, cum ar fi forta fizica a barbatilor, pentru a-si argumenta puncte de vedere misogine. In astfel de circumstante, avem nevoie sa avem armele noastre argumentative la indemana. :)

Clifford Lazarus: Femeile sunt de fapt superioare barbatilor! Iata de ce:

1. Este foarte bine stiut ca in majoritatea culturilor, femeile traiesc mai mult decat barbatii. De exemplu in Statele Unite, femeile traiesc in medie 80, 1 ani, in comparatie cu barbatii care traiesc 74, 8 ani. Din punctul de vedere al longevitatii, femeile sunt deci superioare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

2. Foarte multe studii au demonstrat ca femeile au o toleranta la durere mai mare decat a barbatilor, probabil o adaptare evolutionara cauzata de nastere. Toleranta superioara la durere le face pe femei superioare si in acest sens.

3. De asemenea, s-a mai aratat ca in general, femeile pot supravietui mai mult fara mancare, fiindca femeile au mai multa masa de grasime decat barbatii si mai putina masa musculara. Cum tesuturile adipoase necesita mai putine calorii decat tesutul muscular, femeile au avantajul unui metabolism mai bun in perioade de foamete. Scorul in favoarea femeilor a crescut la 3.

4. Din acelasi motiv, femeile consuma mai putine resurse naturale (aer, apa, mancare, combustibil, etc) asa incat, in mod natural femeile au un metabolism mai ecologic. Si asa crestem scorul la 4 in favoarea femeilor.

Foto: Pixabay

Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Împreună în arte și simțiri

Foto homepage: Pixabay

5. In completare, femeile au demonstrat ca au o inteligenta emotionala si sociala mai mare decat a barbatilor; sunt mai putin violente, nu exista femei criminale in serie si nici sadism sexual nu intalnim in radul femeilor. Si, imi pare rau, domnilor, mai spune psihologul, dar femeile sunt si soferite mai bune. La randul lor, jurnalistii de la New York Times au aratat recent intr-un material ca barbatii conduc mult mai imprudent in general, ignora regulile de sofat mult mai des, isi asuma mai des riscuri mari si sunt implicati in majoritatea accidentelor fatale, pe tot intinsul globului. Scorul in favoarea femeilor creste la 5.

6. De asemenea, cei doi cromozomi X le asigura femeilor un mare avantaj din punctul de vedere al sanatatii, aspect care este foarte clar in cazul bolilor ce au directa legatura cu acest cromozom X: orbirea, hemofilia, boala Duchenne, etc. Aceste boli provocate de mutatii la nivelul cromozomului X ii afecteaza in majoritatea cazurilor pe barbati. 6-0 pentru femei.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli

7. In ceea ce le priveste pe femei, teoretic este posibil ca ele sa se reproduca fara contributia genetica a barbatilor, ceea ce este absolutu imposibil pentru barbati. (Autorul se refera aici la partenogeneza, intalnita la unele specii.) Si asa crestem la un scor de 7-0 pentru femei.

8. Si ca tot vorbeam despre acest aspect, in ceea ce priveste sexul, femeile pot avea mai multe orgasme. Mai mult decat atat, in ceea ce priveste anatomia umana, clitorisul este singurul organ destinat exclusiv placerii. 8-0

9. In esenta, singura arie unde barbatii au un avantaj asupra femeilor este la nivel fizic, adica puterea fizica. Dar, daca ne gandim la performanta sportiva, chiar si acest avantaj devine din ce in ce mai putin relevant.

Scor final: 8 puncte pentru femei si doar 1 punct pentru barbati.

Via Psychology Today


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri