17 Noiembrie 2015 publicat în Psihologie 16 share-uri

Durerea de inima este o senzatie atat de comuna... O traim adesea, in multe momente ale vietii. Dar ce ar trebui sa facem ca sa evitam apasarea din inima?

Legatura care exista intre durerea de inima si stresul emotional a fost doar relativ recent descoperita de catre cercetatori, desi oamenii din toate culturile lumii folosesc expresii ca „a mi se rupe inima” sau „inima de ghiata”…

Iti recomandam si articolul: De ce ne doare inima atunci cand suferim?

Dar ce trebuie sa faci pentru a evita astfel de situatii, cand in zona pieptului manifestam senzatii neplacute: 3 blocaje energetice care provoaca dureri de inima

Ce atitudini ale noastre provoaca aceste blocaje energetice?

1. Suprimarea emotiilor

Este foarte important ca noi oamenii sa ne dam seama cat este de important sa ne recunoastem si sa ne acceptam emotiile. Nimic din ceea ce simtim nu vine fara un motiv intemeiat, iata de ce, suprimarea emotiilor nu este cea mai buna forma. Asculta-ti supararea, nu iti ingropa emotiile in subconstient. In felul acesta nu faci decat sa ingropi traume emotionale care ajung sa iti faca chiar si rau fizic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Asculta-ti emotiile. Ofera-ti intelegere si clementa, orice sentimente ai avea. Incearca sa intelegi de ce simti acele lucruri. Daca iti suprimi emotiile, nu faci decat sa le inmagazinezi in corpul fizic si acestea se pot manifesta sub forma depresiei, anxietatilor, furiei, stresului si apoi iti afecteaza si sanatatea inimii. Da, emotiile suprimate si neaduse in constient, provoaca dureri de inima.


Foto: Flickr/ Berli Mike

2. Lipsa de comunicare

Cand te afli in orice forma de comunicare/legatura cu cineva, “nu te mai ascunde dupa tufis”, spune mereu clar ce gandesti, ce iti doresti. Cand nu spui ceea ce vrei cu adevarat, ii ranesti pe ceilalti, pentru ca ei simt disonanta dintre comportamentul tau si semnalele pe care le transmiti inconstient. Si te ranesti si pe tine insuti, pentru ca nu esti in acord cu tine sentimentele tale adevarate.

Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Trebuie sa fim clari cu noi insine si in felul acesta usuram relatiile cu oamenii din jur, care ne vor aprecia pentru acest lucru. Cand nu spui exact ceea ce simti, aceste ganduri raman stocate in campul tau energetic si cauzeaza tensiune si stres in corpul tau. Nu mentine ganduri care te agita si iti creeaza anxietate.

3. Incapacitatea de a ierta

Fara sa ne dam seama, incapacitatea noastra de a ierta ne raneste si ne face sa ne agravam traumele. Energia negativa este centrata in jurul inimii… Pentru binele nostru este mai bine sa ne gasim capacitatea de a fi iertatori. In felul acesta ne eliberam si ne dam puterea de a merge cu adevarat mai departe.

Orice ar fi, este mai bine sa comunici ceea ce simti (daca e o situatie cand poti face acest lucru); este mai bine decat sa tii resentimente.

Daca ai resentimente fata de o persoana care te-a ranit in trecut, elibereaza-te de aceste trairi.
Acestea sunt cele mai simple solutii pentru a te proteja de stres, anxietate si dureri de inima. Daca simti ca ceva "fierbe" in zona de energie a inimii, da-ti atentie, nu ignora aceste sentimente.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Foto homepage: Flickr/ Brandon Zierer

Idee de articol via www.spiritscienceandmetaphysics.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri