19 Mai 2015 publicat în Psihologie 51 share-uri

Cu ce ne confruntam cand ne gandim la un psiholog? Vi se par familiare urmatoarele intrebari /afirmatii?

de MIHAELA IORDACHE, psiholog si expert Garbo

insightpsy.blogspot.ro

_________________

Stateam de vorba zilele acestea cu persoane interesante, despre subiecte interesante...ajungem in scurt timp la un subiect foarte des intalnit de mine si anume ce si cum se intampla in terapie...la fel de des intalnesc si urmatoarele aspecte: “de ce sa ma duc la un strain sa ii plang pe umar?”, “cum, sa ma duc sa imi dea un strain sfaturi?”, “sa imi spuna ce sa fac?” si multe alte afirmatii din categoria “sa nu ne ducem la terapie”.

Foto: Consiliere psihologica, Shutterstock

Inevitabil, am realizat de ceva timp ca exista o intelegere gresita, sau limitata poate, poate credinte eronate despre ce inseamna lucrul cu un consilier /terapeut/ coach. Aveam de ceva timp in minte subiectul de Mituri in terapie si iata ca i-a venit timpul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită

Cu ce ne confruntam cand ne gandim la un psiholog?

Vi se par familiare urmatoarele intrebari/afirmatii? Comentati cu mare placere!

- “Pot sa vorbesc la fel de bine cu familia sau prietenii “

Poate fi foarte adevarat, familia si prietenii sunt un suport foarte bun pentru noi. Prietenia este un fel de strada cu doua sensuri de mers, impartinta 50-50. Timpul petrecut cu un consilier este 100% al tau, cu atentie doar pe nevoile tale. Este extrem de confortabil sa ai un timp si loc al tau unde poti sa vorbesti despre ceea ce te preocupa. Timpul este al TAU si nu e impartit cu altcineva. Foarte important, consilierul este o terta parte impartiala, neutra, capabil sa ofere feedback pe care poate prietenii si familia nu se simt confortabili sa il ofere. In acelasi timp, confidentialitatea este garantata.

- “Terapia este pentru nebuni!”

Este un mit care incepe sa fie demascat, in societatea de astazi. Daca ar fi dupa mine, toata lumea ar fi in terapie. Terapia s-a demonstrat ca este eficienta in depresii, anxietati, probleme in relatii, traume si multe alte situatii. Oamenii cauta ajutorul unui consilier daca au nevoie de sustinere si orientare in momente de tranzitie in viata, sa caute clarificari sau sa ia decizii.

Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani

Multi oameni care apeleaza la consiliere se confrunta cu probleme normale, de zi cu zi. Uneori stresul acestora poate fi coplesitor. Persoane obisnuite si sanatoase mental apeleaza la consiliere in perioade dificile, poate ca pentru o problema specifica sau pur si simplu pentru dezvoltare personala.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri