21 Aprilie 2015 publicat în Psihologie 170 share-uri

Parintii ar trebui sa inteleaga atunci cand decid sa aduca pe lume un copil intreaga responsabilitate pe care o reprezinta acesta. De asemenea, trebuie sa faca diferenta intre fertilitate si parentalitate, dar si intre a creste un copil si a-l educa.

Un articol de Constantin Cornea, Psihoterapeut

Atunci cand vorbim de un copil cu probleme de comportament: scolar, social, trebuie subliniate anumite aspecte foarte importante legate de modul in care au fost crescuti si educati:

1. Caracterul si temperamentul copilului se nasc si se dezvolta inca din primele zile de viata. Acestea se dezvolta din interactiunea cu mediul extern: parinti, bunici, bone. Mai tarziu el va reflecta calitatile si defectele pe care le-a preluat de la acestia. Insa, din pacate parintii nu constientizeaza acest lucru, iar cand comportamentele copilului devin evidente si deranjeaza, prefera sa se ascunda in spatele sintagmei:” asa la lasat Dumnezeu”.

2. O a doua faza de dezvoltare incepe atunci cand mediul extern se mareste. Cand apar primii prieteni sau colegi de gradinita. Filtrele pe care le-a invatat in prima copilarie, il va face sa isi aleaga anumiti prieteni sau sa dezvolte anumite comportamente in relatia cu cei din jur. Daca in aceasta perioada il lasati prea liber sau puneti prea multa presiune pe el, comportamentele lui se vor dezvolta in consecinta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Parintii ar trebui sa inteleaga atunci cand decid sa aduca pe lume un copil intreaga responsabilitate pe care o reprezinta acesta. De asemenea, trebuie sa faca diferenta intre: fertilitate si parentalitate, dar si intre a creste un copil si a-l educa.

Daca ati inteles cele de mai sus, inseamna ca ne putem asuma greselile facute si putem incepe sa le corectam: intai la parinti si apoi la copii.

Foto int: Scolar obosit, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri