17 Aprilie 2014 publicat în Psihologie 117 share-uri

Cand relatia cu el ne pune in pericol fiinta emotionala, integritatea psihica si poate chiar si cea fizica, dar noi continuam sa ne straduim mai mult, inseamna ca iubim excesiv. Inseamna ca suferim.

de Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro

___________

Cand a iubi inseamna a suferi

Cand a iubi inseamna a suferi, inseamna ca iubim prea mult. Cand trecem peste granita eu-lui nostru si deja ne vindem sufletul in valvataia a ceea ce noi credem ca este iubire, inseamna ca suferim. Suferim de iubire excesiva, irationala. Cand aproape toate conversatiile noastre cu prietenii se invart in jurul lui – problemele lui, sentimentele lui, gandurile lui, actiunile lui – si aproape toate propozitiile noastre cumva ajung, mai mult sau mai putin subtil, tot la „el”, inseamna ca iubim excesiv. Inseamna ca noi nu mai suntem noi, ci suntem el, ca si cum am fi fost absorbite de un vacuum si nu ne mai putem desprinde fiinta de a lui.

Foto: Suferinta, dragoste via Shutterstock

Cand ii gasim scuze pentru indispozitiile, iritarile, indiferenta sau tacerile prelungite, pentru ignorarea si egoismul lui, punandu-le pe toate pe seama unei copilarii nefericite, a unui trecut dificil sau a unui efort sustinut ce l-a depus pentru a-si depasi conditia si incepem sa actionam ca niste terapeuti in loc de iubite, inseamna ca iubim excesiv. Inseamna ca suferim.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Cand nu ne plac comportamentul si caracterul lui, valorile lui, dar le suportam, gandindu-ne ca daca suntem suficient: de atragatoare, de bune, de intelegatoare, de tandre, de saritoare, de generoase, de corecte, de sincere, de harnice, de destepte, de cochete, de sofisticate (sa mai continui?), el va dori sa se schimbe de dragul nostru si va face o exceptie cu noi, inseamna ca iubim excesiv. Insemna ca suferim.

Cand relatia cu el ne pune in pericol fiinta emotionala, integritatea psihica si poate chiar si cea fizica, dar noi continuam sa ne straduim mai mult, inseamna ca iubim excesiv. Inseamna ca suferim.

Foto homepage: Dragoste, inima via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri