13 Martie 2014 publicat în Psihologie 39 share-uri

De cate ori v-ati gandit ca nu intelegeti barbatul langa care va aflati? Pare ca uneori vorbiti limbi diferite? Ei bine, da, aveti dreptate! De fapt, suntem diferiti in modalitatea in care procesam informatia si, automat, aceasta inseamna ca si reactiile noastre sunt diferite.

de Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro

___________

Sunt sigura ca de cand Dr. John Gray a scris “Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus”, pentru multe femei a devenit un adevar faptul ca suntem de pe planete diferite.

De cate ori v-ati gandit ca nu va intelegeti barbatul langa care va aflati? Pare ca uneori vorbiti limbi diferite? Ei bine, da, aveti dreptate! De fapt, suntem diferiti in modalitatea in care procesam informatia si, automat, aceasta inseamna ca si reactiile noastre sunt diferite. Totusi, putem invata cum sa ne intelegem unii pe altii si sa ne apropiem mai mult in intimitate vorbindu-ne pe “limba” inteleasa.

Ce poti face in privinta barbatului de langa tine?!

1. Nu te astepta ca barbatul tau sa faca mai multe lucruri simultan

Nu-i vorbi unui barbat despre lucruri importante in timp ce el face altceva. Sansele sunt sa nu-ti acorde atentie suficienta (sau deloc), iar tu ca femeie care, de regula, poti face mai multe lucruri simultan, vei lua acest lucru personal si te vei supara. Adevarul este ca el nu neaparat este neinteresat de ceea ce vrei tu sa-i spui, doar ca un barbat functioneaza mai bine, mai eficient, atunci cand se concentreaza la fiecare lucru pe rand. Astfel el isi poate folosi resursele in mod optim si poate trage si concluzii emotionale la finalul actiunii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Solutia: Rabdarea si intelegerea. Asteapta pana termina ceea ce are de facut si solicita-l atunci. Sau intrerupe-l doar pentru a stabili impreuna momentul in care puteti face ceva impreuna: o discutie, o actiune etc.

2. Regula celor 30 de secunde

Daca ii ceri parerea unui barbat sau il intrebi despre ceea ce simte, atunci trebuie sa stii ca are nevoie de putin timp ca sa-ti raspunda. Noi femeile ne lasam, in general, ghidate de emotii si intuitie in ceea ce facem. De aceea ne este mult mai usor sa exprimam ceea ce simtim. Dar un barbat, desi detine o cantitate egala de informatii si emotii, nu le exprima in acelasi mod ca noi. Acest lucru se proceseaza diferit la femei, fata de barbati. Femeile in general, trebuie sa simta inaite de a face ceva, in timp ce barbatii de cele mai multe ori, trebuie sa faca ceva, ca sa isi dea seama de ceea ce simt. Asa ca, atunci cand ii ceri opinia sau il intrebi ceea ce simte, trebuie sa-i dai timp pentru raspuns; timp in care el evalueaza probabilitatile.

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald

Solutia: Cand ii pui o intrebare unui barbat, asteapta te rog 30 de secunde inainte sa te repezi sa pui presiune pentru un raspuns. In timpul acesta...taci! Nu-i da sugestii, nu-l grabi si nu-l intrerupe cu gesturi. Asteapta si atat. Cand incepe sa vorbeasca, lasa-l sa o faca si asculta-l. Un barbat se simte mult mai bine si mai dispus sa vorbeasca, atunci cand stie ca nu este intrerupt, ca nu vorbim peste el si este ascultat. Aceste lucruri il incurajeaza sa se simta in siguranta si sa-si proceseze si emotiile.

Foto homepage: Barbat, planeta via Shutterstock

Foto int: Timp via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri