11 Martie 2014 publicat în Psihologie 62 share-uri

Indiferent de aria de viata pe care o privesti – munca, familie, iubire, propria persoana, bani – iti propun 5 intrebari pe care sa ti le adresezi. Aceste intrebari te ajuta sa ramai concentrat asupra lucrurilor ce conteaza cu adevarat pentru tine si sa nu te mai pierzi in obiceiuri nesanatoase cum ar fi amanarea, evitarea sau asteptarea.

de Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro

___________

E martie si vreau ca fiecare dintre noi sa ne intrebam: suntem pe drumul propus? – aceasta in cazul in care ne-am propus ceva. Desigur, anul nou este doar o data calendaristica care marcheaza sfarsitul unui an si inceputul altuia, insa prea multi dintre noi nu folosim acest punct de reper ca sa ne auto-evaluam viata, actiunile, gandurile, emotiile etc.

De cele mai multe ori, noul an este doar o prelungire a celui vechi si daca mediul ne arunca vreo schimbare sau o provocare, atunci reactionam si noi. Insa timpul trece si daca am ajuns dupa cateva luni din inceputul fiecarui an, ca nu ne-am gandit concret la ce avem nevoie sa schimbam, sa adaugam sau sa renuntam, viata noastra devine o rutina si nu progresam. Absenta progresului la nivel resimtit ne arunca in abisul starilor de apatie, indiferenta si depresie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Indiferent de aria de viata pe care o privesti – munca, familie, iubire, propria persoana, bani – iti propun 5 intrebari pe care sa ti le adresezi. Aceste intrebari te ajuta sa ramai concentrat asupra lucrurilor ce conteaza cu adevarat pentru tine; sa nu te mai pierzi in obiceiuri nesanatoase, cum ar fi amanarea, evitarea sau asteptarea.

1. Imi este de folos?

Este foarte usor sa pierdem timpul cu lucruri care nu ne sunt neaparat utile sau nu fac neaparat diferenta in viata noastra. Un exemplu este chiar si statul la rumegat de ganduri! Mai ales rumegat de ganduri negative dupa ce ai facut o greseala, sau te-ai certat cu cineva. Iti este de folos?

Un alt exemplu este sa tot amani sa mergi la un stomatolog sau sa-ti faci timp sa citesti sau sa te intalnesti cu cineva drag. In schimb, iti respecti rutina. Iti este de folos? Sau, un alt exemplu este sa continui sa mananci nesanatos, in timp ce-ti propui sa tii dieta. Iti este de folos?

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Daca incerci sa-ti adresezi aceasta intrebare cat de des poti, atunci iti poti confrunta gandurile si provoca obiceiurile. Te ajuta sa te trezesti, atunci cand esti prins in ganduri negative si mergi in cerc, fara a ajunge la vreo concluzie.

Procedand asa, te va ajuta sa ramai mai concentrat asupra realitatii si chiar sa-ti constientizezi obiceiurile nesanatoase.

Foto homepage: Dinamism, Miscare via Shutterstock

Foto int: Schimbare viata, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri