30 Iulie 2013 publicat în Psihologie 57 share-uri

N-o sa incep prin a-ti induce ca a fi femeie inseamna sa fii aranjata, coafata, sa porti tocuri si posete, sa ai ruj pe buze, sa fii mama, sa te imbraci in rochii si lista poate continua. Voi incerca sa conturez un tablou al femeii prezente, atat in viata ei cat si in viata celorlalti. Ce inseamna a fi femeie, dincolo de aparente?
Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..


In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.


A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi


Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro

Ce inseamna pentru tine "a fi femeie"?

A fi femeie inseamna a te accepta asa cum esti, a-ti oferi permisiunea de a evoula si de a invata de la cei pe care ii consideri modele in viata ta. Aseaza-te pe primul loc in lista ta si incearca sa devii propriul idol, cu atentie insa, sa nu cumva sa cazi in capcana narcisismului.

Feminitate si emotii

Da, emotiile vin la pachet cu feminitatea. Femeile sunt un ocean de emotii: fericire, dragoste, ura, speranta, teama, durere, surpriza, extaz, griji si lista poate fi completata de voi. Ne temem prea mult, iubim prea mult, investim sentimente fara nicio limita.

Nu de putine ori, auziti: „voi, femeile sunteti foarte dificile”. Care este baza acestei presupuneri? Ei, bine femeile iubesc fara margini si urasc sfara sfarsit, se supara intr-o secunda si le trece intr-o clipa. Feminitatea este o serie antonimica de stari prin care trecem la un moment dat in viata si care nu pot fi intelese cu usurinta de barbati. Acestia sunt modelati pe un tipar mult mai simplu, clar si concis, comparativ cu femeile care au darul de a nuanta orice pata alba.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri