22 Iulie 2013 publicat în Psihologie 85 share-uri

De ce le vine atat de greu barbatilor sa vorbeasca despre propriile sentimente? De ce ne este noua atat de greu sa ii intelegem? Pentru noi, femeile, psihologia si modul de a fi, de a gandi de a actiona al barbatilor sunt mistere la fel de mari precum pentru ei este universul feminin. Dar aceasta nu inseamna ca nu putem sa incercam a ne intelege unii pe ceilalti, mai bine.

4. Narcisismul (uita-te la mine, asculta-ma, atinge-ma, simte-ma), este un derivat sau un rezultat direct al conflictului nesigurantei masculine. Simplul fapt ca esti barbat nu iti ofera destula protectie in fata dorintelor feminine, deci trebuie sa iti dovedesti tot timpul ca esti barbat.

Dar nici asta nu e de ajuns: trebuie sa o arati intregii lumi. Sigur ca si femeile au nevoie sa fie vazute, recunoscute, admirate, dar in timp, narcisismul feminin reflecta adeseori interesul societatii noastre pentru infatisare, frumusete, estetica, narcisismul masculin este legat mai mult de obsesia noastra pentru putere, forta, realizare, explica Gratch. Narcisismul este pentru dezvoltarea personala, ceea ce este lacomia pentru capitalism.

Rezolvarea conflictelor legate de egocentrismul masculine este extreme de importanta daca dorim sa avem success in relatiile cu barbatii, la locul de munca sau acasa. Sa iubesti pe cineva pentru ceea ce este si sa-I admiri succesele inseamna sis a ii respingi si sa ii ataci egocentrismul exagerat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Foto: Shutterstock.com; barbat

5. Al cincilea element masculin – AGRESIVITATEA (Iti arat eu cine e seful), este si el un rezultat natural al conflictului nesigurantei masculine. Orice terapeut de cuplu stie ca una dintre cele mai frecvente probleme intr-o casnicie este dinamica maniei, sotul suparat sau critic si sotia ranita, inlacrimata, invinsa…

Acest conflict, intre dorinta de a fi (cu) o femeie si teama de pierdere a identitatii masculine, se afla in centrul conflictului nesigurantei masculine. Cheia pentru a face fata agresivitatii masculine este echilibrul. Prin urmare, partenera trebuie sa ii raspunda cu propria ei agresivitate, pentru a stabili limitele acceptabilului. Dar, in acelasi timp ea trebuie sa incerce sa-i raspunda cu propria ei agresivitate, pentru a stabili limitele acceptabilului.

6. Autodistrugerea (Sunt un ratat)

Avea o cariera stralucita, dar se simtea profund nefericit din cauza incapacitatii de a se atasa de o femeie. Aceasta este esenta auto-distrugerii – preferam sa blestemam intunericul in loc sa aprindem o lumanare. Las’ ca le aratam noi lor!

Aceasta dinamica profunda se afla adeseori in centrul psihologiei starilor autodistructive precum sindroamul adictiv si compulsiv, esecul profesional, predispozitia pentru accidente, comportamente riscante, nesabuite.

7. Initiativa sexuala (Vreau sex acum)

Al saptelea atribut masculin reprezinta o condensare si o rezumare dramatica a atributelor prezentate pana acum. Arena sexuala este arena unde barbatii isi etaleaza in mod natural conflictele emotionale care, pana la urma, nu au nicio legatura cu sexul.

Partea buna este ca limbajul sexual masculin nu este o limba total straina, ci este mai degraba un dialect care poate si trebuie sa fie descifrat atat de femei, cat si de barbati.

In timp ce continutul fanteziilor sexuale masculine poate sugera o varietate de sentimente puternice, mare parte din ceea ce experimenteaza ei constient atunci cand sunt excitati este doar dorinta sexuala.

Iti mai recomandam si:

10 carti motivationale despre relatii

In pat cu... NARCISISTUL: 5 semne care il tradeaza

Seductia puterii masculine: Top 3 zodii de barbati alpha


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri