12 Martie 2013 publicat în Psihologie 31 share-uri

Legatura dintre comportamentul alimentar si cel emotional nu mai este de mult o noutate in psihologie. Si totusi, atunci cand introducem in ecuatie conceptele de vindecare si evolutie spirituale, lucrurile devin cu mult mai interesante si utile.

Lise Bourbeau: Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine

In cartea Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine, autoarea si terapeuta canadiana Lise Bourbeau aduce in discutie conceptul de vindecare emotional-spirituala, prin intermediul corpului fizic

si al tiparelor alimentare si relationale pe care ni le-am creat de-a lungul vietii.

Lise Bourbeau identifica 5 rani fundamentale cu care ne nastem si care fac parte din lectia noastra evolutiva de viata. Prin constientizarea acestora, autoarea sustine ca ne putem elibera de multa suferinta fizica si emotionala, pasind pe drumul vindecarii si evolutiei spirituale.

Aceste rani se activeaza in perioada copilariei, moment in care noi ne cream niste masti specifice care devin parte a personalitatii noastre, spre a evita sa retraim aceste suferinte in viitor. Dintre aceste rani, cel putin doua devin dominante de-a lungul vietii noastre si sunt reactivate, pe rand sau simultan, in diverse situatii ce tin de interactiunea cu ceilalti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Felul in care ne alimentam ne poate oferi, insa, indicii pretioase referitoare la ranile active intr-un anumit moment al vietii. Iar constientizarea lor este primul pas in procesul de vindecare emotionala si spirituala.

Cele 5 rani emotionale si mastile folosite spre a le ascunde

Cele 5 rani emotionale fundamentale, prin constientizarea carora putem evolua la nivel holistic, sunt urmatoarele:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri