5 Decembrie 2012 publicat în Psihologie 2 share-uri

Starile psihologice ne afecteaza sanatatea. Iata care sunt cele mai pregnante efecte negative ale unui temperament coleric/irascibil!

In fiecare minut in care esti nervos ori irascibil nu faci altceva decat sa pierzi 60 de secunde de fericire. Temperamentul irascibil/coleric pe care nu il poti controla este doar o forma de a te elibera de frustrari. Totusi, printr-o astfel de stare psihologica, organismul tau poate fi afectat nu doar la nivel psihic, ci si fizic. Un temperament irascibil/coleric poate cauza stres ce duce, inevitabil, la probleme de sanatate.

Iata cateva efecte negative ale unui temperament coleric/irascibil:

Image © Sxc.hu

1. Probleme de sanatate la stomac.

Da, asa este. Daca ai un temperament coleric/irascibil poti cu usurinta sa suferi de probleme de sanatate la stomac. Poti capata afectiuni precum indigestia ori constipatia. La fel, o stare de nervozitate poate da reflux gastric. Asadar, inainte sa mai ridici tonul la cineva si sa te enervezi, gandeste-te de doua ori! Iti poate salva sanatatea!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

2. Probleme de sanatate la inima.

Starile constante de iritabilitate cauzeaza stres. La randul lor, starile de stres cauzeaza probleme de sanatate legate de cel mai important muschi al corpului, inima. De fapt, oamenii de stiinta deja au demonstrat faptul ca persoanele ce nu isi pot stapani nervii au cele mai mari sanse sa sufere un atac de cord. Pentru a preveni acest lucru, incearca sa te relaxezi prin metode simple de reducere a stresului.

3. Cresterea tensiunii arteriale.

Starile de nervozitate si un comportament coleric/irascibil sunt principalii factori ce cauzeaza o tensiune arteriala ridicata. Este foarte important sa iti mentii tensiunea arteriala in limite normale caci altfel poti avea numeroase probleme de sanatate mult mai greu de controlat.

4. Dureri de cap.

O persoana ce este mereu irascibila are mari sanse sa se confrunte cu dureri de cap constant. Un temperament coleric/irascibil cauzeaza cresterea tensiunii arteriale, iar acest lucru are drept consecinta insuportabilele dureri de cap. In situatiile in care nu reusesti sa iti controlezi temperamental insa nu vrei sa te enervezi, inspira si expira relaxat numarand de la 1 la 10 si invers. Chiar da rezultate!

Image © Sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri