30 Octombrie 2012 publicat în Psihologie 106 share-uri

Iata cateva mituri legate de casatorie din perspectiva barbatilor cu fobie de angajament.

Te-ai intrebat vreodata de ce unii barbati sunt speriati de casatorie? Ce cred ei ca se intampla atunci cand isi oficializeaza relatia cu persoana iubita? Iata cateva mituri despre casatorie care, in opinia celor speriati de angajament sunt adevarate:

Image © Sxc.hu

Fobie de angajament: Casatoria inseamna rutina.

Exista barbati speriati de angajament care privesc mariajul ca pe o institutie in care rutina se afla pe primul loc. Ei au impresia ca in fiecare zi se intampla exact acelasi lucru, la nesfarsit. Si gresesc enorm. La fel ca si viata, o casatorie este o calatorie in care ne asteapta bucurii, impliniri, evenimente placute, dar si vremuri mai grele, clipe de tristete etc. Niciodata nu stii ce te asteapta, fie ca este vorba de un lucru bun sau, din pacate, de unul mai putin bun.

Fobie de angajament: Dupa ce te casatoresti, dragostea dispare.

Jocurile de seductie, intalnirile romantice si momentele pasionale dispar atunci cand te casatoresti. Sau cel putin asa sunt de parere acei barbati care se tem de angajament... In realitate, lucrurile stau complet invers. O casatorie intareste legatura de dragoste si ofera mai mult timp pentru romantism. Sa te angajezi sa iti petreci tot restul vietii alaturi de cineva inseamna sa te folosesti de puterea pe care doar iubirea adevarata si profunda ti-o poate darui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Fobie de angajament: Daca ma casatoresc, va trebui sa ii impartasesc partenerei chiar si cele mai mici detalii din viata mea.

Cumva, barbatii speriati de angajament au impresia ca mariajul este acea institutie in care sunt ‘obligati’ sa dezvaluie in fata persoanei iubite fiecare detaliu minor din viata lor. La fel, sunt de parere ca daca nu fac acest lucru, vor avea parte de conflicte in viata de cuplu care vor necesita justificari peste justificari. In realitate totusi, lucrurile stau complet diferit... O casatorie se bazeaza pe respect reciproc si pe incredere. Fiecare dintre cei angajati in relatia oficializata au dreptul sa spatiul lor personal si chiar la mici secrete pe care numai ei le stiu.

Image © Sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri