9 Octombrie 2012 publicat în Psihologie 22 share-uri

Daca ai impresia ca toate persoanele din jurul tau sunt mai puternice, mai inteligente ori mai descurcarete decat tine, este posibil sa suferi de afectiunea psihologica cunoscuta sub denumirea de COMPLEX DE INFERIORIATE.

Complexul de inferioritate ia nastere in interiorul mintii noastre atunci cand nu ne cunoastem adevaratele calitati si ne comparam prea mult cu oamenii din jurul nostru. Cand el ne acapareaza, ne putem simti deprimati sau chiar neputinciosi sa ne afirmam, gasind celelalte persoane mai puternice decat noi si mai capabile sa atinga succesul in viata. Complexul de inferioritate ne influenteaza negativ psihicul - avem tendinta sa amanam lucrurile, avem impresia ca ne chinuim degeaba in viata pentru ca nu ne vom atinge niciodata idealul, nu ne consideram persoane demne de succes.

Pentru a castiga batalia psihologica impotriva complexului de inferioritate este nevoie sa ne simtim din nou bine in pielea noastra si sa ne depasim limitele. Iata cum:

Sfat: Fa-ti constant prieteni noi.

Image © Sxc.hu

Daca vrei sa te debarasezi de complexul de inferioritate (ori de ideea existentei sale), fa-ti prieteni noi! Iar daca ai impresia ca a-ti face prieteni noi este prea dificil pentru tine, gandeste-te inca o data! Cum ai cunoscut toate persoanele care au ajuns sa faca parte din viata ta? Ai depus efort in a le face prieteni sau lucrurile pur si simplu au decurs de la sine, fara sa realizezi cand a trecut timpul ori cand legatura a devenit profunda? Incearca asadar sa te integrezi in medii diferite si vei cunoaste oameni interesanti care iti pot deveni, pe nesimtite, prieteni!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Sfat: Evita sa amani lucrurile.

Un semnal ca este posibil sa ‘suferi’ de complexul de inferioritate este amanarea lucrurilor. Daca in ultimul timp ai tendinta sa lasi pe maine tot ceea ce poti face astazi si nici maine nu reusesti sa realizezi tot ceea ce ti-ai propus, cu siguranta ai nevoie de o schimbare de atitudine, de perceptie psihologica a propriului eu, cu siguranta esti acaparat de complexul de inferioritate. Se poate sa amani lucrurile pentru ca nu esti suficient de increzator in propriile forte si in faptul ca iti poti incheia cu succes responsabilitatile din viata sociala ori de la locul de munca. Asadar, evita sa amani lucrurile, fii constant in incercarile tale, fa-ti treaba la timp si usor, usor, starea ta psihologica va cunoaste imbunatatiri majore.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri