20 Septembrie 2012 publicat în Psihologie 91 share-uri

Daca iti doresti sa devii un om de succes, tine cont de faptul ca rutina de dimineata te poate ajuta sa devii mai productiv la locul de munca si mai fericit in viata de zi cu zi!

In cartea What the Most Successful People Do Before Breakfast, Laura Vanderkam ne explica cum trebuie sa ne incepem dimineata. Daca asteptam pana la sfarsitul zilei sa ne rugam, sa facem sport, sa citim, sa ne gandim cum sa devenim mai eficienti la locul de munca sau sa ne exprimam dragostea fata de familie, probabil ca nu vom mai face aceste lucruri deloc...

Iata cateva lucruri “destepte” si cu efect garantat pe care trebuie sa le facem dimineata:

Cine se trezeste de dimineata, departe ajunge!

Atunci cand iti incepi ziua devreme, timpul extra pe care il castigi te ajuta sa eviti amenzile sau intarzierea la serviciu. Mai mult, majoritatea magazinelor deschid inainte de ora 9. Fie ca lucrezi de acasa ori de la birou, iti vei putea savura cafeaua de dimineata alaturi de ziarul/revista favorit(a) si vei fi bine informata si pusa la punct cu toate noutatile zilei.

Mananca un mic dejun sanatos!

Corpul tau functioneaza asa cum il hranesti. Excesul de zahar provenit din dulciuri sau produsele de patiserie te poate molesi. Incearca sa consumi in fiecare dimineata fructe, proteine si cereale deoarece numai acestea iti pot oferi energia de care ai nevoie pentru a incheia cu brio o zi agitata. Un suc natural de portocale si lamai, oua fierte, paine prajita, un senvis sanatos - toate sun variante de mic dejun sanatos.

Fa exercitii dimineata.

In afara de evidentele beneficii pentru sanatate pe care le are sportul, trebuie sa stii ca exercitiile de dimineata imbunatatesc functiile creierului si scad nivelul de stres din organism. Daca iti faci un obicei din a efectua sport in fiecare dimineata, vei avea o zi mai activa si vei fi mai plin de viata. Dupa micul dejun iesi la o plimbare scurta, alearga putin ori fa cateva exercitii in casa.

Saruta-ti partenerul cand pleci spre serviciu.

Desi pare un cliseu, oamenii care au cu adevarat succes in cariera, au o viata personala excelenta. Faptul ca stii ca ai pe cineva alaturi te relaxeaza psihologic si iti ofera capacitatea de a te concentra perfect intreaga zi stiind ca acasa te asteapta cele mai dragi persoane din lume. Nu uita ca iti doresti sa ai succes si te zbati pentru ca cei de langa tine sa poata fii fericiti. Cariera si dragostea sunt interconectate, iar daca una nu functioneaza asa cum trebuie o va afecta si pe cealalta.

Petrece un sfert de ora in fiecare dimineata meditand.

In fiecare dimineata, petrece cateva minute singur si multumeste-i lui Dumnezeu pentru tot ceea ce ti se petrece bun in viata, pentru familie, pentru prieteni, pentru succesul din cariera, dar si pentru micile placeri si bucurii care iti ies in cale in viata. Apoi, vizualizeaza-ti viitorul, incearca sa te gandesti ce iti doresti cu adevarat si, inchizand ochii, inchipuie-ti ca toate acele lucruri ti se vor intampla chiar azi! Efectul? Vei avea mai multa incredere in propriile forte, vei descoperi ce vrei cu adevarat de la viata si vei lupta pentru a transforma visele in realitate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri