16 August 2012 publicat în Psihologie 15 share-uri

Cum ar fi sa simti ca traiesti cu adevarat, chiar acum, ca esti implicat la maxim in ceea ce faci? Cum ar fi sa nu mai muncesti niciodata? Si tot ce faci sa faci cu placere si bucurie? Aceasta este psihologia starii de flux.

Cum ar fi sa simti ca traiesti cu adevarat, chiar acum, ca esti implicat la maxim in ceea ce faci? Cum ar fi sa nu mai muncesti niciodata? Si tot ce faci sa faci cu placere si bucurie?Aceasta este psihologia starii de flux.

Cand expertul in fericire si creativitate Mihaly Csikszentmihaly studia cum lucreaza pictorii, a observat un lucru ciudat. Cand lucrul la un tablou mergea bine, acestora nu le mai pasa de oboseala, foame sau disconfort, ci doar continuau munca.

Dar cand tabloul era terminat, isi pierdeau repede interesul.

Ce era aceasta stare speciala care parea ca le absoarbe intreaga fiinta? Csikszentmihaly a numit-o "stare de flux". Este atunci cand esti implicat total in ceea ce faci la un moment dat.

Cand esti in starea de flux:

-o ora poate trece intr-o clipita

-simti ca ceea ce faci este important

-nu te mai intereseaza ce spun ceilalti

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

-simti ca detii control total

-experienta are recompense interioare

Pentru a intra in starea de flux, trebuie:

-sa fii motivat din interior, de exemplu: atunci cand faci un lucru doar pentru placerea de a-l face

-sarcina trebuie sa iti solicite aptitudinile pana la limita, dar nu atat de mult incat sa te faca nelinistit

-trebuie sa iti propui obiective clare pe termen scurt pe care incerci sa le atingi

-trebuie sa poti vedea, masura cat de mult ai progresat, de exemplu: poti vedea cum merge lucrul la un tablou, la un blog, etc.

Experienta starii de flux a fost studiata la chirurgi, scriitori, artisti, oameni de stiinta, atleti si oameni care doar socializau sau jucau jocuri. Aceasta experienta a performantei maxime este foarte asemanatoare, indiferent de activitate.

Starea de flux necesita echilibru, dupa cum spune Mihaly Csikszentmihaly in cartea sa despre acest subiect, "Flow: The Psychology of Optimal Experience": "Placerea apare la limita dintre plictiseala si neliniste, cand provocarile sunt exact pe masura capacitatii persoanei de a reactiona."

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Desi este un lucru minunat, starea de flux nu este intotdeauna usor de atins.

Ce anume ai face cu placere zi de zi daca ai avea toti banii din lume?

Cum anume poti aduce valoare acestui PAMANT si oamenilor din jurul tau?

Afla povestea neasteptata a descoperirii vocatiei mele si cum ma bucur in fiecare zi de ceea ce fac: https://femeiadesucces.ro/blog/povestea-descoperirii-vocatiei-mele

Iti doresc sa ai parte de cat mai multa fericire,
Theona Balan


Foto homepage si interior: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri