10 August 2012 publicat în Psihologie 162 share-uri

Visul fiecareia dintre noi este sa avem o relatie frumoasa, sanatoasa si echilibrata. Totusi, din cauza unor mici greseli psihologice (ale noastre sau ale partenerului), aceasta se poate destrama cu usurinta. Care sunt cei mai comuni 5 factori cu efecte negative asupra vietii noastre de cuplu?

O relatie sanatoasa se bazeaza pe dragoste, se bazeaza pe incredere, respect si valori. O relatie sanatoasa ne ajuta sa ne dezvoltam armonios alaturi de partenerul de viata si sa privim in aceeasi directie cu acesta. O relatie sanatoasa ne mentine pozitivi, empatici, stabili din punct de vedere emotional.

Iata 5 factori negativi care destrama o relatie:

Image © Dreamstime - 365181

1. Lipsa de respect din relatie.

Cheia pentru o relatie sanatoasa si de lunga durata o reprezinta respectul reciproc al partenerilor. Lucruri precum insultele, amenintarile, certurile provocate de diferentele persoanele implicate in relatie - intr-un cuvant, lipsa de respect - vor aduce viata de cuplu la un punct critic.

Sfat: Asadar, trateaza-ti partenerul cu cel mai mare respect deoarece el este persoana alaturi de care traiesti cele mai profunde momente din viata ta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A contat cine a zbierat mai tare Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

2. Egoismul unui partener implicat in relatie.

Egoismul unuia dintre partenerii implicati in relatie este extrem de nociv pentru viata de cuplu. O relatie nu poate supravietui doar in functie de interesele, deciziile sau dorintele unei persoane.

Sfat: Incearca sa eviti certurile provocate de egoismul partenerului si sa discuti deschis cu el. Creati un echilibru intre propriile interese si lucrurile se vor rezolva. Nu veti rezolva doar problemele legate de egocentrism, ci si cele de respect reciproc in relatie, care va cunoaste o evolutie.

Image © Shutterstock - 433758


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri