Chiar si cea mai usoara atingere pe partea superioara a bratelor poate influenta modul in care gandim. Pentru a o demonstra, iata 10 efecte psihologice care arata cat de puternice pot fi atingerile nonsexuale;

Cercetarile in domeniul psihologiei arata ca o simpla atingere (nonsexuala) poate creste atractia si intelegerea intre doua persoane. Pentru a ne descurca, ne bazam in principal pe vaz si auz, simtul tactil fiind adesea neglijat. Dar acesta este si el vital pentru modul in care intelegem lumea.

Chiar si cea mai usoara atingere pe partea superioara a bratelor poate influenta modul in care gandim. Pentru a o demonstra, iata 10 efecte psihologice care arata cat de puternice pot fi atingerile nonsexuale.

Puterea atingerii: 10 Efecte WOW ale Atingerilor Nonsexuale

1. Atingerea pentru bani

O atingere la momentul potrivit poate incuraja o persoana sa ne inapoieze un obiect imprumutat. Intr-un experiment, utilizatorii unei cabine telefonice care erau atinsi aveau mai multe sanse sa returneze o moneda pierduta conducatorului experimentului (Kleinke, 1977). Si nu li s-a aplicat decat o atingere usoara pe brat. Dar se poate si mai mult decat atat; oamenii lasa un bacsis mai mare unei chelnerite care i-a atins (Crusco & Wetzel, 1984).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței

2. Atingerea pentru ajutor

De asemenea, este mai probabil ca oamenii sa ofere ajutor atunci cand sunt atinsi. Intr-un studiu, strainii care erau atinsi usor pe mana aveau mai multe sanse sa ajute o persoana sa adune de pe jos lucrurile scapate (Gueguen, 2003). Procentul persoanelor care au sarit in ajutor a crescut de la 63% la 90%.

3. Atingerea pentru intelegere

Puterea unei atingeri usoare pe brat se manifesta adesea asupra gradului de intelegere dintre doua persoane.

Intr-un studiu facut de Willis si Hamm (1980) participantii au fost rugati sa semneze o petitie. In timp ce 55% dintre ei care nu au fost atinsi au fost de acord sa o semneze, proentul a crescut la 81% atunci cand participantii au fost atinsi pe partea superioara a bratului. Intr-un al doilea studiu participantii au fost rugati sa completeze un chestionar. Aceeasi atingere a crescut gradul de intelegere de la 40% la 70%.

Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri