10 Iulie 2012 publicat în Psihologie 31 share-uri

In functie de temperament (coleric, sangvinic, flegmatic sau melancolic) putem sa descoperim ce animal ne domina trasaturile de personalitate si ne influenteaza in relatiile cu ceilalti si modul de a ne planifica viata.

Exista numeroase profile de personalitate extrem de populare in intreaga lume. Totusi, unul mai putin cunoscut este cel dezvoltat de Dr. Gary Smalley si Dr. John Trent. Ei au pus bazele unei clasificari de personalitate pe baza celor patru temperamente hippocratice si a animalului “ascuns” in fiecare dintre acestea (Leu pentru Coleric, Vidra pentru Sangvin, Caine pentru Flegmatic si Castor pentru Melancolic).

Despre cele patru TEMPERAMENTE HIPPOCRATICE puteti citi aici.

Temperament coleric – LEUL

Puncte tari: Leul este vizionar, are o fire practica, dorinta de munca, spirit de conducator si personalitate independenta.


Puncte slabe: Uneori, leul poate fi rece, neiertator sau chiar crud.

Leul se auto-motiveaza prin control

Ca si strategie de viata, leul isi doreste sa fie eficient si competent. Tocmai de aceea, ia deciziile importante singur, fara sa se lase influentat de parerea celor din jur. Are nevoie de libertate de actiune si un climat in care sa se simta in largul sau. Nu ii plac situatiile conflictuale sau constrangerile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta? Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Temperament sangvin – VIDRA

Puncte tari: Vidra este o personalitate calda, prietenoasa, plina de compasiune si extrem de vorbareata.


Puncte slabe: De multe ori, vidra are o fire egocentrica si poate fi nedisciplinata.

Vidra se auto-motiveaza prin flexibilitate


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri