13 Martie 2012 publicat în Psihologie 105 share-uri

Care sunt cele mai comune 5 greseli pe care le fac oamenii inteligenti?

Greseala 1: Oamenii inteligenti nu au o viata echilibrata.

Daca rugam persoanele din jurul nostru sa rezume in cateva cuvinte ceea ce isi doresc in viata vom intalni cu precadere cuvinte precum DRAGOSTE, BANI, SUCCES, FAMILIE, RECUNOASTERE, PACE, FERICIRE etc. Toate aceste lucruri insa sunt diferite si majoritatea oamenilor isi doresc sa apara in viata lor in acelasi timp. Problema este ca majoritatea dintre noi nu ne echilibram viata asa cum trebuie pentru a le atinge la momentul potrivit.

Cu totii avem exemple in jurul nostru de carieristi de succes care se simt singuri sau oameni ce au o familie fericita insa simt un gust amar cand vine vorba de recunoasterea in viata profesionala. Fericirea inseamna echilibru.

Solutie: Atunci cand avem o viata profesionala (sau sociala, familiala) ocupata, intreaga noastra energie se concentreaza asupra acesteia si se creaza un dezechilibru. Desi concentrarea este foarte importanta, daca dorim sa facem lucrurile “ca la carte” avem nevoie de echilibru intre dimensiunea sociala si cea profesionala. Neglijarea oricarui capitol din viata noastra poate doar sa cauzeze stres sau o stare psihica negativa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Greseala 2: Oamenii inteligenti se coplesesc singuri cu prea multe alegeri.

In secolul XXI informatia se misca cu viteza luminii, iar oportunitatile pentru inovatie par nelimitate, oferindu-ne numeroase alegeri pentru a ne proiecta viata si cariera. Din pacate insa, abundenta de alegeri poate duce la indecizie, confuzie sau chiar lipsa actiunii.

Iata ce au demonstrat diferite studii de marketing: cu cat i se ofera consumatorului mai multe variante de produs, cu atat el va cumpara mai putin. Pana la urma, este mult mai simplu sa alegem un produs din trei si nu din o suta, iar daca decizia cumpararii este prea greu de luat, multi oameni vor renunta. La fel se intampla si cu deciziile pe care le luam in ceea ce priveste fiecare arie din viata noastra, mai mult sau mai putin importanta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri