28 Februarie 2012 publicat în Psihologie 43 share-uri

Probabil ca momentan ai impresia ca viata te-a dezamagit deoarece nu ai ajuns acolo unde iti doreai. Desi viata nu este usoara, merita traita din plin, deoarece numai astfel ne poate scoate in cale fericirea, multumirea de sine sau succesul.

Atunci cand viata nu este chiar asa cum ne-am imaginat-o, cand lucrurile nu merg tocmai bine, cand suntem stresati, suparati sau tristi, iata cateva lucruri pe care, amintindu-ni-le, ne vom simti mai bine:

Fericirea nu este constanta si nici nu trebuie sa fie.

Pentru a atinge fericirea este nevoie sa trecem prin momente grele. De ce? Fiindca numai asa vom reusi sa apreciem altfel ceea ce ni se intampla in viata, sa ne bucuram de lucruri marunte.

Sa credem ca putem atinge fericirea si sa o pastram pentru totdeauna este un nonsens. Putem compara fericirea noastra ori dorinta de a o atinge cu ceea ce se intampla in natura. Nu putem avea parte de fericirea continua asa cum valurile marii nu pot ramane pentru totdeauna pe tarm sau cum arborele nu poate tine la nesfarsit fructul legat de crengile sale.

Fericirea este pur si simplu o serie de momente ce vin si se duc, facandu-ne viata mai dulce. Trebuie sa invatam sa acceptam acest lucru si sa dam voie momentelor fericite sa intre in viata noastra, traindu-le la maximum.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Mai multe despre cat de “contagioasa” poate fi fericirea atunci cand facem schimbari minore in viata noastra putem afla din cartea The Happiness Project: Or, Why I Spent a Year Trying to Sing in the Morning, Clean My Closets, Fight Right, Read Aristotle, and Generally Have More Fun.

Esecurile sunt situatii temporare ce ne invata lectii de viata.

Cele mai bune lectii pe care ni le da viata le invatam atunci cand trecem prin perioade grele sau facem greseli aproape impardonabile. Da, trebuie sa acceptam ca orice persoana greseste, iar cu cat facem acest lucru mai repede, cu atat vom reusi sa ne adunam puterile si sa realizam ceva extraordinar. Nu vom fi niciodata siguri 100% ca noile noastre idei vor functiona asa cum trebuie, dar trebuie sa recunoastem ca a nu face nimic nu este niciodata o solutie. In viata este important sa incercam sa facem ceva chiar daca avem sanse sa gresim. Incercarile sunt productive, pe cand statul degeaba nu. Asadar, depaseste-ti limitele, incearca lucruri noi. Poti fie sa reusesti si sa gasesti fericirea in viata, fie sa inveti o lectie nepretuita.

Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri