2 Martie 2012 publicat în Psihologie 19 share-uri

Inteligenta emotionala este unul dintre factorii importanti care definesc o persoana. Cum influenteaza ea Eneagrama Personalitatii?

Dupa ce am aflat, folosindu-ne de Eneagrama Personalitatii, cum gandim si cum simtim, a sosit momentul sa descoperim cum ne definim ca persoana atunci cand interactionam cu semenii nostri si ne punem in miscare inteligenta emotionala.

Astfel, in Eneagrama, cele trei tipuri de “persoana” (definita in raport cu ceilalti) sunt Liderul, Pacifistul si Castigatorul.

Aceste trei tipuri de persoana isi iau puterea din inteligenta lor emotionala – abilitatea de a se armoniza cu sentimentele oamenilor din jur, cu situatiile cu care se confrunta si de a actiona in consecinta cu determinare si curaj.

Liderul

Acest tip de persoana are o prezenta de spirit puternica si nu ii este frica sa ia decizii. Liderul se comporta ca un stalp de sustinere si considera ca este de datoria lui sa ii ghideze si sa ii protejeze pe cei din jur. Datorita increderii pe care o are in propriile forte, acest tip de caracter dau tot ce au pentru binele grupului din care fac parte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Eneagrama, oracolul antic: Tu ce personalitate ai?

Liderul ca stereotip: generalul din armata sau liderul politic; poate fi de asemenea regasit in orice situatie in care este nevoie de actiuni decisive – la locul de munca sau chiar in familie.

In mod ideal, Liderul este o persoana nobila ce se pune in slujba adevarului si a dreptatii. Se foloseste de puterea pe care o detine pentru a-i ajuta pe cei din jur si are o reputatie de om empatic. Acest tip de persoana este concentrat pe indivizii din jurul sau, si nu pe propriul eu, iar inteligenta sa emotional ail ajuta sa nu dea gres aproape niciodata. Face usor distinctia intre ce este bine si ce este rau si isi foloseste puterea in mod echilibrat.

Exista riscul ca Liderul sa devina intoxicat de puterea sa, folosind-o pentru a-si apara propriile interese.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri