De la mic la mare, de la mici suflele romanesti de doar 4 luni, si pana la adevaratii iubitori de arta populara, de peste 80 de ani, au luat parte cu totii la evenimentul RomanIA Autentica, primul astfel de eveniment din Romania, reunind parti ale sufletului romanesc in aceeasi hora, sub acelasi cer albastru plin de doruri.

comunicat de presa

Anul acesta, la Iasi si Hobita s-a sarbatorit in stil romanesc de Sanziene, in cadrul festivalului RomanIA Autentica - editia a doua, elementul de noutate fiind organizarea evenimentului in paralel, atat in zona Moldovei cat si in Gorj. Iasul a reusit sa adune pana la final, in public, peste 20.000 de persoane, 10.720 dintre acestea purtand ie romaneasca, in timp ce la Hobita s-au adunat peste 5.000 de oameni dintre acestia 4.000 imbracati in straie populare. Astfel, ia romaneasca a fost sarbatorita de mii de persoane venite din toate colturile tarii sau chiar si de peste hotare. Evenimentul a fost initiat de Asociatia Nationala a Antreprenorilor si organizat alaturi de Primaria Municipiului Iasi, Consiliul Judetean Gorj, Primaria Targu Jiu, Primaria si Consiliul local Pestisani, Flori de ie si Departamentul Centenar ca partener principal.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Curățenia de Paște în pădurea Lucianca - o inițiativă Sarantis România împreună cu Let’s Do It România LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

Astfel, in cadrul evenimentului ce a avut loc concomitent atat la Iasi-orasul Micii Uniri, cat si la Hobita-Acasa la Brancusi, s-a adunat pe parcursul zilei de sambata cea mai mare comunitate de romani imbracati in ie, la un loc! Evenimentul a fost unul artistic, pe scena urcand nume mari, de la Orchestra Lautarii si Nicolae Botgros la Iasi, Ansamblul profesionist Doina Gorjului la Hobita, Laura Lavric, Sofia Vicoveanca, Niculina Stoican, Maria Dragomiroiu, Nicoleta Voica, Veta Biris, Alexandru Bradatan, Andreea Haisan, Maria Loga, Victorita Lacatusu, Valentin Sanfira, Claudia Torop, Roberta Crintea, Alexandra Bleaje, Marian Mendregoniu, Georgiana Barsac, Natalia Gojanu, Roxana Croitoru precum si alti invitati speciali din toate zonele tarii.

 “Iata se dovedeste inca o data puterea iei romanesti ce strange mii de oameni din toate colturile tarii. Astazi Oltenia si Moldova si-au dat mana cu mana si impreuna au reusit sa stranga peste 15.000 de oameni imbracati in ie care au vibrat la unison. Este timpul sa acordam importanta cuvenita mestesugurilor si traditiilor romanesti si poate astfel se va constientiza si necesitatea a avea  cadrul legislativ care sa reglementeze si sa ajute la dezvoltarea acestui segment important in economia romanesca. Sunt convinsa ca in anul 2018 ni se vor alatura mai multi oameni si ca RomanIA Autentica va deveni un eveniment emblematic!”, a declarat pe scena evenimentului RomanIA Autentica de la Iasi, Cristina Chiriac, initiatoarea proiectului.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate

 La Iasi, toti cei care au trecut sambata prin centrul orasului imbracati in ie au primit un ecuson numerotat, reusind ca la finalul evenimentului numarul persoanelor purtatoare de ie sa fie de peste 10.000. Pe pietonalul Ştefan cel Mare a fost organizat un targ al meşterilor populari, iar ”RomanIA Autentica” a inceput cu o parada a portului popular, care a plecat din faţa Primariei şi s-a oprit in Piaţa Palatului Culturii, unde s-a pornit o hora. 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri