Valoarea premiului este de 2000 de euro si va ajunge la casa de distributie care va lansa filmul in cinematografele din Romania.

Roman Perrault: „A fost o mare onoare sa fac parte din juriul francofon de anul acesta si sa acord premiul nostru acestui film frumos care este L'Effet aquatique, de Solveig Anspach, un film emotionant si captivant a carui poveste ne-a facut sa calatorim din Montreuil pana in Islanda, cu poezie si fantezie. Chiar daca calitatea fimelor din competitie nu a facut alegerea usoara!”

Camille de Pasquale: „Participarea in calitate de jurat la TIFF a fost o experienta extraordinara. Am avut impresia ca redescoperim lumea cinematografica, si ni se pare in continuare la fel de misterioasa. Ne-am luat cu totii rolul foarte in serios, avand multe dezbateri dupa fiecare film si primind numeroase sfaturi de la Christine Ott, tutorele nostru. Calitatea filmelor din competitie a facut ca alegerea noastra sa fie dificila; multa originalitate in scenarii si multa justete in subiectele tratate. Multumim mult TIFF, Institutului Francez, pentru minunatele oportunitati pe care le ofera studentilor si, bineinteles, multumim TV5MONDE!”

Charles Coussolle: „Am avut marea placere sa fac parte din juriul de anul acesta. De la o sala la alta, din film in film, am parcurs Clujul pentru a descoperi selectia noastra. Filmele propuse au fost foarte heteroclite, ceea ce a facut alegerea dificila. A fost foarte interesant sa dezbatem si sa schimbam impresii despre fiecare film in parte. A fost o experienta pe care nu o voi uita niciodata si pe care sper sa o retraiesc!”

Regis Ojeil: „Rolul de jurat nu a fost unul simplu si cred ca aceasta experienta m-a invatat multe lucruri despre cinematografie. Jurizarea la care am luat parte ne-a facut sa privim fiecare film in profunzime, pentru a ne putea pronunta in legatura cu alegerile de punere in scena, regie, muzica, etc. Am resimtit acest rol ca pe o trecere de la rolul de simplu spectator la cel de actor in lumea cinematografiei.”

Mathias Nicoud: „Alegerea filmului L'Effet aquatique s-a desfasurat cu usurinta, de-a lungul festivalului am vizionat filme profund diferite: a fost greu de departajat o comedie burlesca de o drama cu usile inchise din secolul al 19-lea. Filmul laureat a fost ultimul in programul nostru si a venit sa se impuna natural drept castigator, pe langa indiscutabilele sale calitati obiective, subiectivitatea mi-a permis aceasta alegere fara echivoc: am fost extrem de patruns de umanitatea scenariului si de justetea personajelor.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri