Premium: Clientii din imobiliare isi vor accelera achizitiile, pe fondul neincrederii in politica

Comunicat de presa

Decizia Guvernului de a elimina impozitul de 3% pentru tranzactiile imobiliare de sub 450.000 de lei sau 100.000 de euro ar putea determina vanzatorii persoane fizice sa reduca proportional costul apartamentelor.

Cumparatorii vor fi stimulati sa negocieze si sa cumpere, pentru a profita de aceasta masura, avand in vedere perceptia negativa vizavi de predictibilitatea fiscala si de lipsa de incredere in clasa politica.

“Ramane la latitudinea vanzatorului daca, in urma eliminarii impozitului pe tranzactiile de sub 450.000 de lei, va scadea si pretul apartamentului. Masura vine, in primul rand, in avantajul vanzatorilor, dar exista posibilitatea ca unii sa fie dispusi sa faca, la randul lor, reduceri de preturi. Cumparatorii vor negocia si vor fi stimulati sa cumpere rapid, pentru a profita de aceasta prevedere, inainte de eventuale influente negative ale instabilitatii mediului politic“, este de parere Marius Nicola, directorul general al companiei Premium, dezvoltatorul ansamblurilor rezidentiale Premium Regie si Premium North Lane.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Digestie ușoară după o masă copioasă 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Totusi, aceasta decizie a Guvernului nu va determina explozii in piata, chiar daca se va simti o crestere usoara a numarului tranzactiilor, pe termen mediu. Vanzatorii vor fi stimulati de aceasta masura, in cazul proprietatilor cu o valoare aflata sub plafonul neimpozabil, de 100.000 de euro, acestia urmand sa ramana in buzunar cu pana la 3.000 de euro.

Compania Premium nu este vizata de aceasta eliminare de impozit, fiind persoana juridica, insa apreciaza ca numarul achizitiilor de apartamente pentru inchiriere ar putea creste. in prezent, 20% din cumparatorii Premium North Lane si Premium Regie isi achizitioneaza apartamentul cu scopul de a-l inchiria, iar compania se asteapta ca numarul acestora sa avanseze la 30% in maxim trei ani.

„Numarul clientilor care cumpara apartamente pentru a le inchiria este in continua crestere si ne asteptam ca aceia care planuiau astfel de achizitii sa fie incurajati, acum, sa le puna in practica rapid. Factorul psihologic dicteaza orice decizie de cumparare, iar entuziasmul creat in piata vizavi de aceste eliminari de taxe ar putea impulsiona clienti nehotarati sa vanda si sa cumpere“, explica specialistul.

4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Cum să alegi componente pentru baia ta

La inceputul acestui an, Guvernul a modificat Codul Fiscal printr-o ordonanta de urgenta. Potrivit acesteia, impozitul pentru vanzarea de case si terenuri in valoare de sub 450.000 de lei (100.000 de euro) va fi eliminat. Pentru tranzactiile ce depasesc aceasta suma, impozitul se va calcula prin aplicarea cotei de 3% la diferenta dintre valoarea declarata de paarti si suma neimpozabila de 450.000 lei.

***
Premium te asteapta acasa! Conlux Development, detinatorul brandului Premium, are o experienta bogata in domeniul imobiliar. Conlux Development a construit ansamblul rezidential Green Arcades (complex de 10 vile in Herastrau), blocurile de apartamente din apropierea Satului Francez (Cotrus 59, Virgil Madgearu 22, Danielopol 34), Premium North Lane (complex rezidential de 6 blocuri – 370 de apartamente - din zona padurii Baneasa, Bd. Apicultorilor nr. 10, 12, 38A, 56, 70, sos. Gh. I. Sisesti nr. 225 C) si complexul Premium Regie, aflat in curs de finalizare.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Premium Regie este un complex rezidential aflat in constructie, prin care dezvoltatorii au adus un nou concept in imobiliarele din Romania: apartamentele care isi pastreaza calitatea si valoarea in timp. Dezvoltatorul promite ca ansamblul rezidential va ramane in picioare la cutremure de peste 8 grade Richter, si, in acelasi timp, va fi de neclintit in fata unor eventuale seisme in imobiliare, proprietarul avand posibilitatea de a revinde proprietatea la aceeasi valoare sau chiar la una mai mare.

Intr-o oaza de liniste din nordul Bucurestiului, langa padurea Baneasa si lacul Herastrau, complexul Premium North Lane, ofera locuinte de lux, mobilate, potrivite pentru mutare imediata sau investitie sigura. Premium North Lane a fost construit pentru segmentul cel mai activ al populatiei Capitalei, oferind acces facil catre Aeroportul Henri Coanda si catre DN1. Astfel, locatia este perfecta pentru oamenii de afaceri, aproape de zona de corporatii din nordul Capitalei, de iesirea din Bucuresti, oferindu-le totodata acces la avantajele orasului, dar si posibilitatea de a evada, oricand, din tumultul specific unei metropole.

Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri