George Alexe din Constanta a decis sa impartaseasca constantenilor secretele cafelei de calitate prin crearea CafeGo, primul coffee shop to go cu cafea de specialitate, snack-uri cu adevarat gustoase si smoothie-uri delicioase.

Comunicat de presa

Pasionat de cafeaua buna, pe care a studiat-o atent de la modul de cultivare la cel preparare, antreprenorul George Alexe (37 ani) din Constanta a decis sa impartaseasca constantenilor secretele cafelei de calitate prin crearea CafeGo, primul coffee shop to go cu cafea de specialitate, snack-uri cu adevarat gustoase si smoothie-uri delicioase.

Intr-un decor minimalist si extrem de creativ CafeGo va servi specialitati din cafea pornind de la espresso, long black, cappuccino, latte si flat white, la acestea adaugandu-se smoothie-uri proteice si breakfast smoothie-uri pe baza de cafea, sandwich-uri, salate si prajituri de casa delicioase.

“CafeGo s-a nascut din dorinta de a oferi iubitorilor de cafea din Constanta autenticitatea, aroma si savoarea pe care o asteapta de la o cafea buna. Folosim cele mai bune boabe de cafea Arabica, atent selectionate si proaspat prajite la o prajitorie recunoscuta din Bucuresti, folosim cele mai performante echipamente pentru prepararea cafelei precum si talentul si priceperea a doi barista cu experienta”, declara fondatorul CafeGo, George Alexe, el insusi absolvent al unui curs de barista.

“Cafeaua este macinata pe loc si asta se intampla in majoritatea coffee shopurilor, insa aroma si gustul cafelei sunt date de timpul trecut de la momentul prajirii si pana la preparare. Pentru a-si pastra calitatile nealterate cafeaua proaspat prajita trebuie consumata dupa o saptamana de la prajire si in maxim 1 luna. “explica George Alexe.

“Constantenii duceau lipsa unui loc de unde sa isi cumpere o cafea de specialitate si o gustare sanatoasa in drum spre birou! Pentru ca stiu cat este de important sa poti cumpara produse de calitate si totul sa se intample pe repede inainte, la CafeGo avem 4 angajati care stau permanent in locatie pentru a eficientiza procesul de servire- doi barista : unul care prepara cafea si unul crema de cafea, un specialist in smoothie-uri si un casier.

Locatia este primitoare, iar personalul permanent orientat catre client, designul fiind astfel gandit incat personalul sa nu stea aproape deloc cu spatele la tejghea”, spune George Alexe.

Mai mult decat atat, CafeGo este situat intr-o zona accesibila din Constanta, cu un perimetru generos pentru parcare, pe strada Primaverii nr 43, vis-a-vis de intrarea oficiala a stadionului Farul, iar deschiderea oficiala a fost pe 5 noiembrie 2016.

Programul este de luni pana vineri intre 7.30-18.30 , iar sambata si duminica intre 9.00-15.00! Coffee shopul are o suprafata de 30 de metri patrati si a necesitat o investitie de 1000 euro/mp, bani alocati pentru inregistrarea marcii, identitatea vizuala, renovarea si amenajarea spatiului conform conceptului, costul echipamentelor, al mobilierului si al ambalajelor.

“Piata din Constanta are un potential mare, inca neexploatat, si estimez pentru primul an complet de activitate - 2017 - o cifra de afaceri de 70.000 euro, la o medie de 120 de clienti pe zi si un bon mediu de 8 lei.” incheie George Alexe.

Pentru prepararea cafelei CafeGo folosim cele mai noi si performante echipamente, care scot in evidenta toate calitatile cafelei:

-rasnita de mare precizie, cu lamele de titan, care elimina riscul ca la utilizari repetate intr-un timp scurt sa se incinga si sa modifice structura cafelei macinate;

-espressor performant, dotat cu o tehnologie care permite setarea in detaliu a temperaturii apei, a aburului pentru crema de lapte si care poate prepara o cantitate mare de cafele in orele de varf, fara a afecta caracteristicile produsului;

-filtru de apa adaptat apei din Constanta;

- pahare special concepute pentru CafeGo, al caror material nu afecteaza gustul preparatelor.

Preturile se situeaza la nivelul pietei, de la 5 lei un espresso, la 14 lei un smoothie, o salata 19 lei, un sandwich 15 lei.

George Alexe este un antreprenor roman in serie, fiind la afacerea cu numarul 8, primul business fiind infiintat in 2003. El opereaza pe piata HORECA din Constanta din 2012 cu un restaurant cu specific Italian –Trattoria Due Modi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri