24 Mai 2016 publicat în Noutati 21 share-uri

Durex, brandul numarul 1 in lume in produse pentru imbunatatirea vietii sexuale, anunta, astazi, rezultatele unui studiu cu privire la asteptarile cuplurilor in materie de relatii sexuale in timpul vacantei, si efectul pe care il are tehnologia asupra relatiilor, pe durata concediului. Durex urmareste ca prin aceste demersuri – un sondaj, dublat de un studiu stiintific si un experiment social, la care au participat cupluri reale - sa contribuie la imbunatatirea vietii sexuale a cuplurilor din intreaga lume, in perioada concediului.

Comunicat de presa

Desi peste jumatate dintre oameni (52%) pleaca in concediu cu asteptari mari in ceea priveste relatiile sexuale, 60% dintre acestia recunosc ca realitatea nu se ridica la nivelul asteptarilor lor, potrivit unui studiu realizat la comanda Durex, pe un esantion de 2.000 de persoane.

Abuzul de tehnologie provoaca neintelegeri in cuplu

4 din 10 persoane au declarat ca sunt mai putin deschise spre initierea contactelor sexuale daca partenerul este concentrat asupra telefonului, in pat, iar 41% dintre persoane au admis ca si-au petrecut noptile de concediu impreuna cu partenerul, in pat, dar fiecare concentrandu-se mai degraba pe telefon decat pe intimitate.

Rezultatele acestui sondaj confirma in mod clar ca „distractiile digitale” afecteaza relatiile sexuale. Mai mult de un sfert dintre participantii la studiu au recunoscut ca tehnologia in exces in timpul vacantei poate conduce la discutii si neintelegeri. Peste jumatate (59%) au recunoscut ca ei sau partenerii lor petrec prea mult timp butonand telefonul, iar putin peste jumatate au declarat ca relatia lor sufera de pe urma acestui obicei – 72 de participanti au recunoscut ca folosesc telefonul mobil chiar si in timpul actului sexual.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Social media, mai interesanta decat partenerul?

Studiul a relevat diferente semnificative de comportament intre diferite categorii de varsta. Aproape o cincime dintre persoanele participante la sondaj au recunoscut ca telefoanele si tabletele stau in calea relatiilor sexuale, in timpul concediului. Cifrele cresc insa in cazul persoanelor sub 35 de ani (cei care au crescut cu tehnologia) – o treime dintre acestea au recunoscut ca tehnologia le afecteaza viata sexuala in timpul concediului. In plus, 15% dintre respondenti au admis ca au parte de mai putine acte sexuale in timpul vacantei decat obisnuiau, fiind distrasi de tehnologie. Cifra urca la 25% in cazul categoriei sub 35 de ani.

Social media se bucura de un interes tot mai crescut crescut: 65% dintre participanti au declarat ca posteaza pana la de trei ori pe zi in timpul concediului, iar 42% dintre acestia au admis ca impartasesc momente special din vacanta prietenilor virtuali mai degraba decat partenerilor. Timpul petrecut la psicina sau timpul petrecut la plaja reprezinta principalele momente de relaxare si deconectare, insa aproape jumatate dintre persoane au declarat ca obisnuiesc sa foloseasca telefoane si tablete in acest timp. Femeile obisnuiesc sa faca acest lucru in proportie mai mare decat barbatii – cu 27% mai mult.

Sondajul Durex a fost realizat pe un esantion de 2.000 de persoane de peste 20 de ani - cupluri heterosexuale, care au experienta a cel putin unei vacante impreuna in ultimul an.

#DONOTDISTURB

Durex crede ca exista o solutie pentru aceasta problema. In fond, peste jumatate dintre participantii la studiu (57%) au declarat ca apetitul lor sexual ar creste daca partenerul si-ar inchide telefonul si s-ar concentra asupra momentelor petrecute impreuna, in timpul concediului. Pentru a testa daca aceste statistici se reflecta cu adevarat in relatiile moderne, Durex a invitat cupluri reale in vacanta lor ideala, ca parte a unui experiment social filmat: jumatate dintre aceste cupluri nu au avut parte deloc tehnologie, iar cealalta jumatate a avut la dispozitie diverse device-uri. Filmul rezultat in urma experimentului #DONOTDISTURB a oferit cuplurilor din intreaga lume o perspectiva fascinanta cu privire la efectul pe are il poate avea pauza de la tehnologie asupra vietii lor sexuale.

Vezi aici experimentul

WiFi-ul din camera de hotel „strica” romantismul

Dr Sharif Mowlabocus, Centre of Sexual Dissidence - University of Sussex – a condus un studiu stiintific care insoteste rezultatele sondajului Durex. Potrivit medicului, in loc sa asocieze camera de hotel cu un cadru romantic, propice relatiilor, multe cupluri percep camera de hotel ca fiind un cadru care indeamna la cosumul de tehnologie, datorita accesului la retele de Internet WiFi. Potrivit Dr. Mowlabocus, exista dovezi clare ca „uzul unui device de catre unul dintre parteneri il incurajeaza si pe celalalt partener in acest sens”, ceea ce agraveaza problema.

Concluzia Dr Mowlabocus este ca “participantii la studiu cred cu tarie ca vacanta ar trebui sa fie mai degraba despre deconectare – de la munca, de la problemele domestice si de la social media. Cu toate acestea, camera de hotel, desi un cadru intim, se simte mai degraba ca un centru media, in care partenerii incarca fotografii din timpul zilei, interactioneaza cu prietenii prin intermediul aplicatiilor de tip messenger si urmaresc newsfeed-urile prietenilor. Poate o solutie ar fi introducerea mai multor constrangeri, precum folosirea telefoanelor, permisa mai degraba in lobby decat in camera, sau un timp limitat de utilizare a telefonului in camera”.

“Vacantele obisnuiau sa fie un timp de relaxare si de reconectare cu partenerii”, adauga si Volker Sydow, Director Global Durex. “Oricum, acest experiment ne-a aratat ca increderea tot mai mare in tehnologie ca metoda de distractie si de afirmare, chiar si in timpul concediului, ne restrang sansele de a ne revitaliza relatiile. Durex face un apel catre cupluri sa ia o pauza de la tehnologie pe timpul vacantei si sa se bucure de interactiunea cu partenerul mai degraba decat de telefon”.

Ar trebui cuplurile sa ia o pauza de la tehnologie pe timpul vacantei? Urmareste experimentul #DONOTDISTURB aici: https://www.youtube.com/watch?v=5b4fN-Q7MDs. Afla mai multe si spune-ne parerea ta aici: www.durex.com/donotdisturb.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri