Pentru iepurasul Judy Hopps, Zootropolis este orasul unde visurile pot deveni realitate. „Judy a privit intotdeauna Zootropolis drept un oras unde poate deveni orice – locul unde ea poate face ceva diferit”, spune directorul Rich Moore. „Dar este cale lunga din Bunnyburrow.”

Comunicat de presa

Pe masura ce ideile pentru „Zootropolis” au prins forma, realizatorii filmului si-au dat seama ca lumea elaborata pe care si-au imaginat-o chiar avea picioare – de toate formele si marimile. „Avem soricei care traiesc alaturi de rinoceri si elefanti”, spune producatorul Clark Spencer. „Am vrut sa respectam adevaratele marimi ale animalelor – lucru care se intampla rar in filmele de animatie. Asadar, in lumea noastra trebuiau sa convietuiasca animale de toate dimensiunile, intr-un mod natural si creativ.”

Echipa de artisti, tehnicieni si scenaristi a creat un oras multifunctional, care dispune de sisteme de transport de la cele mai mici pana la cele mai mari, cu retele de tuburi interconectate, de rampe, scari rulante si cai de acces mari si mici. In acest oras locuiesc animale de diferite dimensiuni, care au diferite nevoi. „Zootropolis este format din mai multe cartiere cu medii diferite”, spune regizorul Byron Howard. „Fiecare cartier este conceput pentru un anumit tip de mamifer – aspectul, clima, totul reflecta habitatul de care animalele au nevoie pentru a se dezvolta. Si prin crearea acestor medii, toate aceste diferite tipuri de animale care traiesc impreuna au transformat complet orasul – am creat oportunitati si relatii intre animale care altfel nu ar fi fost posibile.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Principiile de bază ale mașinii CNC

Cele 6 cartiere din Zootropolis
Desi posibilitatile erau nesfarsite, regizorii au fost nevoiti sa reduca numarul cartierelor din Zootropolis. In cele din urma, s-au stabilit sase domenii-cheie, oferindu-i fiecaruia o paleta de culori si detalii specifice.

Sahara Square este format din dune de nisip si cladiri care sunt in forma de dune de nisip. „Centrul cartierului Sahara Square este inspirat de Monte Carlo si Dubai”, spune director artistic Matthias Lechner. „Am aflat ca animalele din desert sunt in mare parte nocturne, deoarece este prea cald in timpul zilei. Asa ca am construit o multime de activitati nocturne – cazinouri si un hotel imens de palmieri, cu o oaza care il inconjoara.” Sahara Square are o paleta calda de nuante de rosu, portocaliu si galben.

Tundratown este construit in principal din zapada si gheata, avand o paleta de culori reci, formate din albastru si turcoaz. „Sunt ventilatoare de zapada gigantice", spune Lechner. „Acestea se opresc periodic – sunt parte a controlului climei. Nimic nu se dezgheata vreodata. Noi avem blocuri plutitoare de gheata in loc de trotuare. Masinile sunt pe schiuri.” Designerii au adaugat pete de culoare cu ajutorul luminilor de neon plasate strategic, jucandu-se cu reflexiile si umbrele pentru a adauga interes si dimensiune zonei.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

Rainforest este cartierul care gazduieste sute de copaci imensi, luciosi si care scot aburi precum copacii din jungla verde – copaci artificiali care trag apa dintr-un rau pentru a crea atmosfera de aburi ceruta de localnici. „Padurea tropicala este formata dintr-un mediu vertical cu alei, poduri si gondole", spune Lechner. Potrivit lui Goetz, numarul mare de copaci – mai mult de o jumatate de milion – ilustreaza unul dintre progresele majore in domeniul tehnologiei, care a permis artistilor sa creeze incredibilele medii detaliate din Zootropolis.

Bunnyburrow, locul natal al lui Judy Hopps, este populat in majoritate de catre agricultori care cultiva morcovi, precum parintii lui Judy. Spatiul intins al acestui cartier contrasteaza cu strazile aglomerate ale orasului Zootropolis. „Este o parte foarte rurala din aceasta lume", spune Howard. „Este la aproximativ 300 de kilometri departare de orasul Zootropolis. Daca Zootropolis ar fi Manhattan, atunci Bunnyburrow este ca Yonkers – o cale de iesire din tara. Iepurasii se nasc si isi traiesc viata acolo. Nici unul dintre locuitorii cartierului nu intelege de ce Judy vrea sa plece de aici si sa se mute in cel mai mare oras.”

Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Savanna Central este cartierul unde isi au sediul Departamentul de Politie din Zootropolis (ZPD), Primaria si Gara Centrala, cu statia de tren plina de viata unde Judy Hopps coboara cand ajunge pentru prima data in oras. Modelat partial dupa modelul hub-and-spoke din Disneyland – Savanna Central este nodul central de comunicatii din Zootropolis. „Animale din fiecare cartier se intersecteaza aici”, spune Goetz. Detaliile caracteristice ale acestui cartier sunt reprezentate de apa si tema savanei, cu salcami si tonuri calde, precum portocaliu, si tonuri de gri ca frunzele de maslin.

Little Rodentia este locul unde isi au resedinta cele mai mici mamifere din Zootropolis. „Este un oras in miniatura, cu locuinte, magazine si strazi potrivite pentru dimensiunile rozatoarelor”, spune Lechner. „Este inconjurat de un gard mare, astfel incat animalele mari sa nu poata umbla prin el.” Este realizat la scara mica, dar Little Rodentia beneficiaza de toate facilitatile de lux ale marilor orase, inclusiv un salon de coafura sic care sa satisfaca minuscula clientela de nivel inalt.”
De fapt, realizatorii filmului au construit cladirile din Little Rodentia la scara mica dupa centrul orasului Los Angeles, pe care l-au fotografiat dinspre linia orizontului. „Ne-am dorit sa surprindem diferenta dintre aceste doua scari diferite, ca si cum ar fi una langa alta”, spune regizorul de lumini Brian Leach.

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Filmul „Zootropolis” este distribuit de Forum Film Romania si a avut premiera pe 4 martie 2016, fiind distribuit in format 3D, atat in varianta subtitrata, cat si in cea dublata.

Trailerul filmului (subtitrat): https://www.youtube.com/watch?v=U8txu5AbB7w
Trailerul filmului (dublat): https://www.youtube.com/watch?v=Wxp4vosltXc


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri