17% dintre romance au dezechilibre hormonale, potrivit unui studiu realizat de catre Plantur39 si GfK

Comunicat de presa

2 din 3 femei care locuiesc in Bucuresti prezinta semne de cadere a parului, in timp aproape 60% dintre romancele cu varste cuprinse intre 30 si 65 de ani au aceasta problema, potrivit unui studiu reprezentativ, realizat de catre compania de cercetare de piata GfK Romania.
42% dintre respondente considera ca parul este o parte importanta a vietii lor si a imaginii de sine. In consecinta, majoritatea femeilor afectate de caderea parului sunt dispuse sa reduca din alte cheltuieli pentru a avea un par sanatos.

De asemenea, 7 din 10 romance din mediul urban, care se confrunta cu aceasta problema, sunt dispuse sa cheltuiasca suplimentar in fiecare luna pentru a preveni aceasta problema. 3 din aceste 7 femei ar cheltui pana la 100 de lei, alte 3 declara ca nu ar cheltui mai mult de 10% din venitul net lunar, in timp ce una ar fi dispusa sa cheltuiasca oricat.
Studiul a fost realizat la nivel national, de catre compania de cercetare de piata GfK Romania, pentru Plantur39, un brand de sampoane pe baza de cafeina.
66% dintre femeile care locuiesc in Bucuresti prezinta semne de cadere a parului sau au deja probleme serioase de pierdere a parului, mai mult decat in alte zone din tara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Caderea parului si dezechilibrele hormonale
Femeile cred ca avansarea in varsta reprezinta unul dintre principalele motive pentru pierderea parului – 67% dintre respondente sunt de parere ca odata cu varsta, cresc si sansele ca parul sa cada.
17% dintre femei sufera de dezechilibre hormonale, mai ales cele cu varste cuprinse intre 46 si 55 de ani, insa doar una din 3 ia medicamente pentru a le corecta.
“Pana la menopauza, radacinile parului unei femei sunt protejate de nivelurile ridicate de estrogen. In timpul menopauzei, nivelurile de hormoni la femei se dezechilibreaza si afecteaza cresterea parului. Dupa aceasta etapa, impactul hormonilor masculini – testosteronul – creste. In consecinta, parul creste mai subtire, cade prematur, iar scalpul devine din ce in ce mai vizibil”, a explicat doctorul Adolf Klenk, om de stiinta care conduce Dr. Wolff Research in Bielefeld (Germania), compania care produce samponul pe baza de cafeina, Plantur39.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Caria dentară – ce este și cum se tratează

Cafeina previne caderea parului
Cafeina este binecunoscuta in lumea stiintifica, ea fiind un ingredient activ in procesul de combatere a caderii parului. “Datorita cafeinei, radacinile firelor de par primesc energia necesara pentru a asigura cresterea acestora”, a mai explicat Dr. Adolf Klenk.
Cu toate acestea, studiul arata ca doar 6% dintre respondente considera ca stimularea celulelor este cel mai important efect al cafeinei. Mai mult, majoritatea femeilor considera cafeina ca fiind in principal o sursa de energie suplimentara pentru organism.
Potrivit cercetatorilor, cafeina activa din samponul Plantur39 poate patrunde eficient in scalp datorita formulei sale speciale. Daca samponul este aplicat doua minute pe zi, cafeina este stocata in foliculii de par pentru cel putin 24 de ore, efectele samponului fiind maxime in timpul utilizarii zilnice.

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri