Piata produselor cosmetice este din ce in ce mai aglomerata. Acesta este unul din motivele care face alegerea noastra mai grea. Produsele BIO reprezinta o optiune foarte buna, insa este important sa stim cum recunoastem ce este de calitate si ce nu. Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania, ne da cateva sfaturi care ne pot ajuta sa facem o alegere corecta.

Comunicat de presa

1. Produsele cometice BIO trebuie sa fie certificate de catre un organism autorizat care isi desfasoara activitatea in conformitate cu normele europene. Cateva din aceste organisme sunt ICEA din Italia, Soil Association din UK, Ecocert din Franta. Sigla “certificat organic” trebuie sa fie prezenta pe ambalajul produsului cosmetic, urmat de logo-ul organismului certificator. Acest lucru inseamna ca toate ingredientele din componenta produsului cosmetic au fost certificate de catre organismul abilitat cu aceasta functie.

2. Un produs BIO de obicei are un termen de valabilitate de maxim de 6 luni. Aceste produse sunt conservate cu ajutorul unor ingrediente de origine vegetală şi din acest motiv condiţiile de păstrare şi utilizare ar trebui respectate cu rigurozitate.

3. Un produs cosmetic BIO certificat va avea intotdeauna urmatoarele mentiuni: fara coloranti, fara parfumuri de sinteza, fara PEG sau PPG, fara parabeni, fara silicon, fara parafina, fara OMG si nu este testat pe animale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

4. Pentru a raspunde reglementarilor in vigoare, un produs BIO trebuie sa aiba un miros agreabil. In cazul produselor BIO nu se folosesc parfumuri sintetice. Parfumul discret este dat de uleiurile esentiale care sunt prezente in aceste produse cosmetice pentru beneficiile pe care le au asupra pielii.

5. In cazul unui produs organic, ambalajul produsului trebuie sa indice:
• utilizarea resurselor regenerabile;
• utilizarea metodelor naturale ale mediului pentru combaterea daunatorilor și a bolilor;
• lipsa iradierilor sau a organismelor modificate genetic;
• lipsa utilizarii substanțelor chimice artificiale (fertilizatori, pesticide, aditivi alimentari, hormoni de creștere);
• absenta tratarii chimice a solului.
Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri