Escalada, tiroliana, face painting, baloane, cadouri si multa bucurie, asa a aratat ziua de ieri pentru cei 30 de copii de la Centrul de Plasament Pinocchio din Sectorul 3.

Comunicat de presa

Escalada, tiroliana, face painting, baloane, cadouri si multa bucurie, asa a aratat ziua de ieri pentru cei 30 de copii de la Centrul de Plasament Pinocchio din Sectorul 3. Fundatia Hope and Homes for Children (HHC) Romania si Asociatia Climb Again le-au oferit in dar o sesiune ghidata de escalada la sala Galactic Gym, unde cei mici s-au catarat si s-au distrat alaturi de Gianina Corondan, Zoli Toth si Dragos Bucurenci, dar si de echipa fundatiei si instructorii specializati.

Copiii s-au impartit in trei echipe – Inimosii, Curajosii si Simpaticii – si, sub indrumarea instructorilor si incurajati de colegii lor, fiecare a escaladat pereti de aproape 10 metri inaltime. Bucuria celor care au ajuns in varf i-a convins si pe cei mai timizi sa incerce, astfel ca, pana la final, toti copiii s-au catarat de mai multe ori pe traseele stabilite. Chiar si micutii de 5 sau 6 ani si-au invins teama si au urcat „muntii” din sala de escalada.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți

„A fost foarte emotionant astazi pentru ca acesti copii se ataseaza foarte repede de tine si se simte ca au mare nevoie de afectiune. Sper ca ei sa ramana cu ideea ca, daca cineva crede in tine, poti sa ajungi pana in varf. Asta cred ca a fost lectia cea mai importanta de azi”, a spus Dragos Bucurenci, purtatorul de cuvant al HHC Romania si capitanul echipei Curajosilor.

Tiroliana i-a incantat cel mai mult pe micii cataratori, care au zburat pe rand deasupra colegilor entuziasmati. Intre sesiunile de catarare, copiii s-au transformat, pe rand, in tigri fiorosi si zane diafane, cu ajutorul pensulei magice a Mariei Alexe.

„Nici nu mi-am mai vazut capul de atata treaba, mi-am lungit gatul dupa cei care se catarau pana la zece metri inaltime, de fapt pana la opt mii de metri, pentru ca unii au urcat pe Himalaya, altii au urcat in Alpi. Chiar daca le-a fost teama la inceput, s-au intrecut pe ei si si-au depasit limitele. Cei mai putin tematori au urmat exemplul celor mai dibaci, au prins curaj si au vrut si ei sa se catere, iar la final nu se mai saturau. Daca le ramane lectia asta in viata cred ca vor fi castigati si vor fi niste oameni impliniti”, a spus Gianina Corondan, cea care a animat atmosfera evenimentului.

Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

„A fost o zi plina de zambete, cu 30 de copii neinfricati, neobositi, care s-au catarat incontinuu si s-au bucurat de tot spatiul de la sala de escalada. Cu siguranta nu vor uita experienta de astazi si cred ca sunt multi cei care isi doresc sa faca asta in mod constant. Le doresc sa se bucure cat mai des, sa aiba un an bun, cu mai multa lume in jurul lor care sa ii sustina”, a spus Claudiu Miu, fost campion la escalada si presedintele Asociatiei Climb Again.

La final, toti copiii au primit diplome de cataratori si pachete cu carti de la Elefant.ro si de la Editura Litera, precum si cadouri stranse la editia speciala de Craciun a Mojo Charity Quiz Night. Atmosfera de sarbatoare a fost completata de baloanele oferite de BluParty, sucurile de la Cyrom Romania si briosele delicioase de la Zebra Catering.

Centrul de Plasament Pinocchio, alaturi de centrul Crinul Alb sunt ultimele institutii de tip vechi care mai functioneaza in sectorul 3 din Capitala. Ele se afla pe lista centrelor care vor fi inchise cu ajutorul Fundatiei Hope and Homes for Children, copiii urmand sa fie mutati in case de tip familial sau reintegrati in familiile lor, acolo unde este posibil.

Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania) activeaza in tara noastra din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din intreaga tara. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate.

Prin eforturile HHC Romania si ale partenerilor sai, 5.700 de copii au fost scosi din institutii; 21.344 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 715 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1.711 de copii au fost primiti in regim de urgenta si 6.545 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children Romania.

Organizatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Pana in acest moment, 30.134 de copii au beneficiat de serviciile organizatiei Hope and Homes Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2020 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. https://www.hhc.ro/

Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Îți doresc timp… 16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri