Always se implica, realizand un parteneriat cu mediul academic si TED, pentru a educa increderea in sine a tinerelor aflate la varsta pubertatii.

Comunicat de presa

"Fetele nu pot fi curajoase" si "fetele nu sunt puternice" sunt doua expresii restrictive care par a fi dintr-o epoca de mult apusa, insa un experiment social realizat recent de Always arata ca multe dintre fetele din ziua de azi se simt limitate de asteptarile societatii fata de femei. In realitate, datele colectate de cel mai recent Sondaj Always Confidence & Puberty* arata ca 72% dintre fete considera ca societatea le tine pe loc si le impiedica sa isi valorifice la maxim potentialul, dictandu-le ce ar trebui si ce nu ar trebui sa faca.

Astazi, Always, lider mondial in domeniul produselor de ingrijire pentru femei, anunta lansarea in mediul online a unui nou videoclip denumit Always #CAOFATA "De Neoprit". Pentru realizarea acestui nou videoclip, Always a colaborat cu Lauren Greenfield, regizor de filme documentare, castigatoare a mai multor premii, cea care a regizat si videoclipul Always #LikeAGirl care a devenit viral vara trecuta.

Noul videoclip subliniaza modul in care asteptarile societatii au un impact profund asupra nivelului de incredere al tinerelor, in special in perioada pubertatii. Fetele si femeile de diferite varste, provenind din diverse medii, au fost intrebate daca li s-a spus vreodata ce trebuie si ce nu trebuie sa faca o fata. Aflati care au fost raspunsurile lor, urmarind filmul aici.

Odata cu noul videoclip Always #CAOFATA "De Neoprit", incepe o noua etapa a campaniei Always #CAOFATA, un program menit sa aduca beneficii pentru milioane de fete din intreaga lume. Noua programa de invatare a increderii in sine, ce integreaza cele mai recente studii, este elaborata de Always in colaborare cu lideri si experti in domeniul educatiei.

Programa a fost elaborata pornind de la experienta de 30 de ani acumulata de Always in ceea ce priveste educatia in perioada pubertatii si se va adresa unui numar de peste 20 de milioane de fete din 65 de tari in fiecare an. In plus, TED, organizatia non-profit dedicata promovarii ideilor care merita impartasite, si-a asumat angajamentul de a sustine Always in demersul sau de a invata tinerele sa fie increzatoare in fortele proprii. Prin acest parteneriat unic, Always si TED vor dezvolta si vor promova continut care sa inspire incredere in sine prin intermediul TED-Ed, o platforma educationala de top ce promoveaza lectiile de viata care merita impartasite.

"In spiritul misiunii TED – idei care merita impartasite, am decis sa ne alaturam campaniei #CAOFATA pentru a le oferi sprijin tinerelor fete intr-un moment critic din vietile lor", a declarat Stephanie Lo, TED-Ed Programs Director in cadrul TED. "Suntem extrem de incantati de colaborarea noastra cu Always avand ca obiectiv dezvoltarea unui continut educational interactiv pentru a ajuta fetele din intreaga lume sa isi consolideze increderea in sine pe durata pubertatii si in continuare."

Noul videoclip Always #CAOFATA „De Neoprit”, precum si activitatile de educare a increderii in sine au fost dezvaluite cu ocazia Summit-ului Always #LikeAGirl Confidence care a avut loc ieri, 7 iunie in New York. Summit-ul a inclus un discurs sustinut de actrita Maisie Williams, vedeta de 18 ani care interpreteaza rolul Arya Stark in serialul Urzeala Tronurilor, produs de HBO. Williams este un model si o sursa de inspiratie pentru fetele de pretutindeni si s-a alaturat Always pentru a promova misiunea campaniei #CAOFATA.

"Cred ca este important ca tinerele sa se simta sprijinite si motivate sa isi urmeze pasiunile" a declarat vedeta din Urzeala Tronurilor, Maisie Williams. „Nu am decat cuvinte de lauda la adresa Always si sunt mandra ca le sunt alaturi in demersul de a incuraja fetele sa fie mai increzatoare si de neoprit #CAOFATA”.

Ca parte a misiunii sale de a stopa fenomenul de scadere a increderii in sine ce afecteaza fetele la varsta pubertatii, brandul a decis organizarea Always #LikeAGirl Confidence Summit in noua alte orase din lume.

"Ne-am astepta ca fetele sa creada ca lucrurile urmeaza sa se imbunatateasca, insa, in realitate, studiile noastre recente ne arata ca una din doua fete considera ca si peste 10 ani situatia va ramane neschimbata sau ca vor exista chiar mai multe obstacole pentru fetele tinere", a declarat Fama Francisco, Vicepresedinte Global Feminine Care Procter & Gamble. "Aceste statistici surprinzatoare reprezinta un semnal de alarma pentru noi toti, si o motivatie in plus pentru a incuraja fetele sa depaseasca orice limitare care le impiedica sa se dezvolte, precum si pentru a le da puterea de a deveni de neoprit."

Always invita fetele si femeile de pretutindeni sa se alature acestei miscari pentru a depasi orice limitare si pentru a impartasi cu mandrie de ce sunt de neoprit #CAOFATA. Trimiteti o fotografie, un videoclip sau scrieti un mesaj cu hashtag-ul #CAOFATA pentru a lua atitudine si pentru a le arata fetelor din intreaga lume ca pot fi de neoprit!

Concluziile principale ale studiului ‘Always Puberty & Confidence Wave III’
• Peste jumatate dintre fetele (53%) cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani considera ca nu au fost suficient de increzatoare pentru a face ce isi doreau dupa perioada de pubertate.
• Aproape toate fetele (89%) simt ca sunt fortate sa se supuna modului standard in care o fata trebuie sa reactioneze si sa simta
• 60% dintre fete considera ca asteptarile societatii au un impact negativ asupra vietii lor.
• Exista sanse de doua ori mai mari ca fetele sa spuna ca nu s-au simtit confortabil realizand o activitate la scoala din cauza genului, comparativ cu baietii.
Despre Always #CAOFATA
Miscarea Always #CAOFATA este sustinuta de milioanele de fete din intreaga lume care dau expresiei #CAOFATA sensuri uimitoare. Campania Always lansata in iunie 2014 a fost inspirata de ideea ca inceputul pubertatii si prima menstruatie marcheaza momentul in care fetele au cel mai scazut nivel de incredere, precum si de faptul ca anumite cuvinte ofensatoare pot contribui la scaderea increderii de sine. Campania a demonstrat efectul profund al expresiei "ca o fata" asupra increderii de sine inspirand astfel crearea unei miscari, care a inceput deja sa schimbe perceptia publica: dupa ce au vizionat filmul #CAOFATA, majoritatea persoanelor (76% dintre tinerele cu varste cuprinse intre 16 si 24 si 59% dintre barbati) au declarat ca videoclipul le-a schimbat perceptia asupra expresiei "ca o fata"*, conform Studiului Always Puberty & Confidence Wave II.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri