Pe 3 si 4 iulie se inaugureaza Recul, un spatiu nou de cultura, teatru si improvizatie

Comunicat de presa

Pe 3 si 4 iulie inauguram Recul, un spatiu nou, fain, cu de-ale artei pe strada Cercului la numarul 6. Cand se lasa seara peste Bucuresti, haideti la noi, este loc de cultura de bautura. Avem Recul pentru prima oara si de-acum incolo!

Pe 3 iulie - Concert Maria Raducanu - ora 20:30, bilet: 35 lei si pe 4 iulie - Spectacol de improvizatie Ready? Play.- ora 20:30, bilet: 20 lei. Numarul de locuri este limitat, asa ca va sfatuim sa va faceti rezervare: rezervari.recul@gmail.com / 0747.607.913

Conceptul Recul si autorul acestuia

Se ia un cuvant: RECUL. Se defineste: „Miscare indarat a unui corp solid, produsa pe baza unei forte de reactie, de miscarea unui alt corp considerat ca are sensul de deplasare inainte si care, de obicei, are masa mult mai mica decat primul corp.” (DEX) „Zmucitura armelor de foc cind se descarca.” (dictionar 1939). Se redefineste: Miscare in sine a unui om, ca o reactie produsa de miscarea unui artist considerat(a) ca are sens si care actioneaza pentru a stimula simturile omului. Zguduiala interioara a artistului cand se descarca. Se desface: RE-mediu + CUL-tural.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Se analizeaza componentele: Remediu <RE+MEDEOR (lat.), - care (te) face bine iar si iar si iar; a remedia: a re-media, a reface legatura dintre om si cultura; „reazem” - varianta cu etimologie necunoscuta; Cultural <cultura + sufixul „-al”; la inceput era agri-cultura; mai apoi, nu doar pamantul, ci si mintea si sufletul au avut nevoie de destelenire, cultivare/ insamantare.Ce cultivam oi: teatru (relevant, de improvizatie), literatura, muzica, adica deale artei cu gust si cu minte in doua cuvinte. Reazema-te de cultura! Pe scurtatura, recul!

Acesta este un concept care apartine Asociatiei Teatrul Nostru, fondata in 2013 si avand ca scop valorificarea potentialului educational, social, formativ si curativ al artelor spectacolului pentru a-si aduce astfel aportul la recuperarea firescului, la afirmarea valorilor traditionale, la confortul cultural si angajamentul umanitar al societatii. Proiectele Recul: Laboratorul de impro (se lanseaza sambata 4 iulie 2015). Improvizatie: Arta improvizatiei, a improviza, a compune, a executa, a aranja sau a face orice fara pregatire in prealabil. Proces, metoda. Laboratorul de Impro isi propune dizolvarea membrilor mai multor trupe intr-un "think tank" care sa dezvolte si sa exploreze scenic formate existente in toata lumea si inventarea de formate noi, aducand improvizatia la locul ei, mai aproape de teatru. Exista un umor foarte rar intalnit in natura. Acesta se lasa trait doar atunci cand actorul isi urmeaza frica. * a nu se confunda cu “stand-up”

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti

Primul format al Laboratorului de impro: Ready? Play este un format inspirat din repertoriul Upright Citizens Brigade. Formatul se desfasoara astfel: Se ia o sugestie din public si incepe spectacolul. Unul din improvizatori impartaseste ganduri, emotii si amintiri personale in forma unui monolog, pornind de la sugestia primita. Ceilalti improvizatori, inspirati fiind de monolog, creeaza o serie de scene in ritm alert: taie, monteaza, editeaza, fac salturi in timp (trecut si viitor) sau se balacesc in prezent. Echipa de improvizatori: Vlad Pasencu, Monica Anastase, Adriana Bordeanu, Delia Riciu, Dragos Muscalu, Miki, Catalin Cosarca, Bogdan Untila.

Stagiunea de teatru relevant

Teatrul este o arta manipulativa. Orice fel de manifestare ar avea, ca e spectacol de miscare, comedie muzicala, one-man show, impro sau drama, teatrul contine mesaj, intelesuri si stari pe care le transmite spectatorului fie ca acesta este sau nu dornic sau constient de transferul de emotie si informatie. Stagiunea de Teatru Relevant identifica in semnificatia unui spectacol de teatru unica ratiune pentru care respectivul spectacol trebuie sa existe.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cum să alegi componente pentru baia ta 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Consideram ca cea mai mare grija a teatrului ar trebui sa fie urma pe care acesta o lasa in spectator, iar in organizarea Stagiunii de Teatru Relevant ne ghidam dupa acest principiu. Dorim ca printr-un astfel de context sa ne adresam acelora care vad in spatiul scenei mai mult decat un suport pentru divertisment si sa incurajam dezvoltarea unui simt al responsabilitatii printre cei care aleg sa se adreseze lumii prin arta numita teatru.

Partenerul Recul: Cafeneaua Tramvaiul 26


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri