12 Iunie 2015 publicat în Noutati 9 share-uri

Lidl demareaza campania „ComPETitia pentru un viitor mai bun”, un proiect cu o larga acoperire nationala care are ca scop educarea si implicarea romanilor in colectarea selectiva a deseurilor de ambalaj, cu precadere a celor de tip PET. Proiectul este organizat in parteneriat cu Intersemat si Asociatia Planeta Verde, beneficiind de sprijinul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor.

Comunicat de presa

Situatia actuala din Romania in materie de reciclare

Pana in 2020, statele UE, inclusiv Romania, trebuie sa atinga o rata de 50% la reciclarea deseurilor municipale. Rezultatele Eurostat pentru anul 2013 ne arata ca rata de reciclare din Romania este foarte scazuta, de doar 3%. Astfel, Romania se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana la reciclarea deseurilor municipale, iar obiectivele pentru 2020 sunt departe de a putea fi indeplinite. Mai mult, pentru anul 2013, in tara noastra au fost puse pe piata circa 120.000 de tone de ambalaje de tip PET. Dintre acestea, doar circa 66.000 de tone ajung sa fie reciclate. Toate aceste date arata faptul ca programele de educare si implicare a romanilor in colectarea selectiva a deseurilor reprezinta o necesitate.

Obiectivele proiectului „ComPETitia pentru un viitor mai bun”

Politicile de mediu ale Lidl Romania, preocuparea sa continua de a respecta standardele si normele ecologice internationale, precum si dorinta companiei de a oferi sprijin comunitatii pentru un viitor mai bun au stat la baza dezvoltarii unui proiect national de colectare selectiva a ambalajelor de tip PET. Astfel, cu sprijinul partenerilor, s-a lansat campania „ComPETitia pentru un viitor mai bun”.

„Acest proiect este unul indraznet si amplu, pe care ne-am dorit tare mult sa il derulam. Grija fata de mediul inconjurator este una dintre valorile companiei noastre si dorim sa devenim un sprijin pentru comunitate, contribuind activ la dezvoltarea unui sistem de colectare care sa ne ajute sa crestem rata de reciclare in Romania si sa indeplinim obiectivele impuse de Uniunea Europeana. Mai mult decat o simpla actiune de colectare a PET-urilor, prin acest proiect ne propunem sa investim in educatie. Astfel, beneficiile vor fi vizibile nu doar pe termen scurt, dar si pe termen mediu si lung prin schimbarea de perceptie si atitudine fata de conceptul de reciclare.”, a declarat Georgiana Tugearu, PR&CSR Manager Lidl Romania.

Ce inseamna, de fapt, ComPETitia?

Romanii sunt asteptati sa vina cu PET-urile la punctele de colectare (casutele verzi) aflate in toate parcarile magazinelor Lidl din tara si sa intre in „ComPETitia pentru un viitor mai bun”. Efortul lor va fi rasplatit cu premii saptamanale, constand in 100 de vouchere Lidl / saptamana in valoare de 20 de lei, oferite persoanelor inscrise la momentul respectiv, in ordinea cantitatii de PET-uri reciclate in competitie si cu premii atragatoare la final de campanie – un Audi A3 e-tron, 10 biciclete de oras, 10 TV Smart LED Samsung, oferite prin tragere la sorti, luand in calcul absolut toti inscrisii in competitie.

De luni pana vineri, intre orele 08.30 – 11.00 si 16.30 – 21.00, si sambata si duminica intre orele 09.00 si 14.00, la casutele verzi din parcarile tuturor magazinelor Lidl din tara se vor afla reprezentantii Intersemat. Clientii sunt asteptati aici sa isi ia, gratuit, sacul galben al reciclarii - un sac special conceput pentru colectarea ambalajelor de tip PET. Apoi, pentru a intra in „ComPETitia pentru un viitor mai bun”, acestia trebuie sa stranga PET-urile in sacul galben al reciclarii si sa il aduca la casutele verzi din parcarile Lidl. Odata ajunsi aici, reprezentantii Intersemat vor cantari cantitatea de PET-uri adusa si cu ajutorul unei aplicatii de pe tableta, le vor inregistra datele personale si cantitatea de PET-uri pe care au primit-o. Inainte de plecare, clientii vor putea sa ridice un nou sac galben al reciclarii, pe care sa il readuca plin cu PET-uri la casuta verde.

In fiecare zi, PET-urile stranse la punctele de colectare Lidl vor fi preluate de catre partenerii autorizati Intersemat si vor lua mai departe drumul catre reciclatori, pentru a fi transformate in materie prima secundara.

Mai multe informatii despre campanie pot fi gasite pe site-ul dedicat: competitialidl.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri