Exista solutii eficiente pentru imbunatatirea atentiei si concentrarii copiilor. Potrivit unor studii stiintifice, suplimentarea dietei cu acizi grasi omega 3 si omega 6, magneziu si zinc ajuta la diminuarea simptomatologiei ADHD.

Comunicat de presa

Copilul tau este ca un uragan? Doboara tot ce-i iese in cale, este mai tot timpul lovit si zgariat, iar scoala s-a transformat intr-un front de lupta? Te-ai gandit ca poate fi unul dintre copiii cu ADHD? Aceasta tulburare, tradusa ca sindrom al deficitului de atentie si al hiperactivitatii, este frecvent intalnita in randul copiilor si adolescentilor. Intre 4% si 6% dintre scolari prezinta manifestari ale ADHD. Din nefericire, multe cazuri raman nediagnosticate si netratate. Cu toate acestea, exista solutii eficiente pentru imbunatatirea atentiei si concentrarii copiilor. Potrivit unor studii stiintifice, suplimentarea dietei cu acizi grasi omega 3 si omega 6, magneziu si zinc ajuta la diminuarea simptomatologiei ADHD.

Sa recunoastem simptomele ADHD

Din cauza imposibilitatii de a fi calm si a neatentiei, copilul cu ADHD poate prezenta simptome din mai multe categorii:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

• deficit de atentie: se concentreaza cu greu asupra unei sarcini, nu poate fi atent mai mult de cateva minute, nu termina ceea a inceput, este uituc si distrat, greseste deseori din neglijenta, pare ca nu asculta cand cineva ii vorbeste;

• hiperactivitate motrica: este agitat in permanenta, ii este aproape imposibil sa stea cateva minute pe scaun, nu se angajeaza in jocuri sau activitati linistite, are mai tot timpul semne de buna purtare: vanatai, zgarieturi, cucuie;

• impulsivitate verbala si motrica: actioneaza inainte de a gandi, vorbeste excesiv, intrerupe alte persoane, este mereu nerabdator, pare nepasator fata de consecintele faptelor sale, dar si fata de recompense.

Aparent, majoritatea copiilor se comporta in acest fel. Insa pentru copilul cu ADHD, simptomele dureaza cel putin 6 luni si sunt prezente in orice mediu: familial, scolar, extra-scolar. In general, ADHD debuteaza inaintea varstei de 12 ani si afecteaza de 3 ori mai frecvent baietii decat fetele.

A contat cine a zbierat mai tare Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

De ce este important diagnosticul?

In aproximativ 60% din cazuri, aceasta tulburare persista si la varsta adulta. Copilul cu ADHD nediagnosticat la timp si netratat se va confrunta cu mari probleme atat in familie, cat si in societate. Va fi perceput ca fiind diferit, motiv pentru care risca sa fie izolat, sa fie respins de colegi, sa ramana fara prieteni. Imposibilitatea de a se concentra si deranjarea cursurilor vor duce la rezultate scolare slabe. Cercetarile avertizeaza ca pana la 40% dintre copiii cu ADHD nu-si finalizeaza studiile. Pe langa aceste consecinte, viata cu ADHD poate fi o adevarata drama atat pentru copil, intrucat suferinta interioara este pe masura haosului creat in jurul sau, cat si pentru parinti, care de multe ori nu mai stiu cum sa gestioneze situatia si cum sa-si ajute copilul pentru a-si regasi linistea.

Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

Bine tratati si iubiti, copiii hiperactivi au sansa unui viitor linistit

Rolul parintilor este primordial. Dr. Frederic Kochman, pedopsihiatru, autorul volumului „Cum sa traim mai bine cu un copil hiperactiv”, afirma ca „parintii trebuie sa devina experti in aceasta afectiune”. Ei trebuie sa isi adapteze comportamentul si metodele educative in functie de situatia copilului. Este bine sa invete tehnici de comunicare in situatii de criza, exercitii de relaxare, ca sa nu mai vorbim de cunoasterea posibilitatilor terapeutice in ceea ce priveste controlul ADHD.

Se vorbeste mult in ultimul timp despre efectele benefice ale acizilor grasi omega 3 si omega 6. Deoarece organismul nu ii poate fabrica singur, aportul trebuie asigurat prin alimentatie si suplimente nutritive. Acizii grasi omega 3 pot fi procurati din pestii care traiesc in ape reci ca heringul, macroul, somonul, sardinele si tonul. Sunt recomandate cel puţin 2 mese de peste pe saptamana. Acizii grasi omega 6 sunt importanti pentru structura creierului, dezvoltarea memoriei, procesul de invatare, concentrare, atentie. Acizii omega 6 provin din planta luminita noptii (Oenothera biennis) sau din ulei din seminte de canepa.

Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Studiile stiintifice au aratat ca terapia nutritionala in caz de ADHD necesita suplimentarea alimentatiei cu acizi grasi omega 3 si omega 6, magneziu si zinc. Aceste suplimente trebuie administrate cel putin 12 saptamani, dar daca este nevoie se poate continua administrarea. Datorita ingredientelor naturale, suplimentele pe baza de omega 3, omega 6, magneziu si zinc sunt bine tolerate de copii, nu prezinta reactii adverse si nu creeaza dependenta.

Esprico este un supliment alimentar destinat copiilor cu varsta peste 5 ani pentru imbunatatirea atentiei si a capacitatii de concentrare. Contine acizi grasi omega 3 si omega 6, magneziu si zinc, toate din surse naturale. Esprico este produs in Germania de compania ENGELHARD ARZNEIMITTEL, importat in Romania de MANGESIUS TRADING si promovat de GTS SOLUTION.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri