(P) Animax anunta finalizarea EDUMAX, proiect de educatie a copiilor privind cresterea si ingrijirea animalelor de companie

Animax, cea mai mare retea de petshop-uri din Romania, anunta finalizarea EDUMAX - proiect de educatie a copiilor privind cresterea si ingrijirea animalelor de companie.

Comunicat de presa

Animax, cea mai mare retea de petshop-uri din Romania, anunta finalizarea EDUMAX - proiect de educatie a copiilor privind cresterea si ingrijirea animalelor de companie. Realizat in parteneriat cu Asociatia CSR Nest si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, EDUMAX are drept scop promovarea unui comportament responsabil fata de animalele de companie si constientizarea impactului actiunilor noastre asupra acestora.

Editia din acest an a proiectului s-a adresat copiilor din clasele 0-IV si s-a desfasurat in perioada septembrie-noiembrie 2014, in 10 scoli din Bucuresti, atat din sistemul de invatamant public cat si din cel privat. Proiectul EDUMAX a cuprins mai multe etape, copiii implicati in proiect fiind invitati sa participe la o serie de activitati menite sa-i ajute sa constientizeze importanta ingrijirii responsabile a animalului de companie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Astfel, in cadrul primei etape a proiectului, care a constat in organizarea unui concurs de desen cu tema ”Prietenul meu necuvantator” au fost inclusi 4.100 de elevi din ciclul primar coordonati de aproximativ 180 de profesori. In urma evaluarii lucrarilor au fost alesi 560 de elevi – cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani – care au participat la 28 de seminarii cu tema ”Cum ingrijesc animalul meu de companie”. Seminariile au avut loc in perioada 20 octombrie-27 noiembrie si au fost sustinute de specialistii Animax.

La finalul fiecarui seminar, cunostintele elevilor au fost evaluate printr-un test. 110 copii care au acumulat cel mai mare punctaj au fost inclusi intr-o tombola cu premii speciale constand in vouchere pentru produse destinate animalelor de companie. Premiile cu o valoare totala de 300 euro au fost acordate prin tragere la sorti unui numar de trei elevi.

A contat cine a zbierat mai tare Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

Tombola a fost organizata de Sfantul Nicoale, pe data de 6 decembrie, in incinta magazinului Animax din Complexul Comercial Vulcan Value Center. La eveniment au au participat aproximativ 150 elevi din scolile partenere si parintii acestora, profesorii coordonatori, precum si copiii angajatilor Animax.

Valoarea totala a proiectului a fost de 15.000 de euro, bani investiti in materiale didactice pentru copii si premii.

„Prima editie EDUMAX ne-a confirmat faptul ca fundamentarea unei atitudini fata de animalele de companie trebuie sa inceapa din copilarie. Copiii au fost deosebit de receptivi si s-au implicat activ atat in concursul de creatie cat si la seminariile despre ingrijirea animalelor. Chiar daca unii dintre ei nu au acasa un animalut de companie, au invatat cum sa se comporte cu animlutele in general, sa le trateze cu multa responsabilitate si respect si sa le inteleaga nevoile.” a declarat Adriana Aruxandei, manager dezvoltare retea Animax.
Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

“ Anul acesta am avut un proiect pilot, iar reactiile celor implicati ne-au aratat ca este un proiect care merita continuat. Am inceput deja sa analizam nevoia de astfel de proiecte la nivel national si in urma unei astfel de analize vom decide daca proiectul va fi axat in continuare doar pe Bucuresti sau il vom extinde si in alte orase din tara, unde suntem prezenti cu magazine. " a contiunat a Adriana Aruxandei.

„Proiectul EDUMAX si-a atins toate obiectivele propuse, atat in ceea ce priveste numarul de beneficiari directi si indirecti cat si impactul asupra acestora. Pe parcursul implementarii am observat o deschidere foarte mare a scolilor partenere dar si un interes ridicat al copiilor fata de ideea de a avea un comportament responsabil fata de animalele de companie. Acest lucru demonstreaza nevoia de astfel de proiecte de educatie in Romania, dar si potentialul de dezvoltare al acestora”, a declarat Sergiu Sebesi, presedintele Asociatiei CSR Nest.

Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

EDUMAX este sustinut si de platforma online www.edu-max.ro care cuprinde informatii despre proiect, scolile implicate, etapele desfasurarii programului si multe informatii utile despre ingrijirea animalelor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri