21 Noiembrie 2014 publicat în Noutati 34 share-uri

Bazat pe prima parte a ultimului roman din trilogia de succes „Jocurile foamei” scrisa de Suzanne Collins (aparuta si in traducere romaneasca la editura Nemira), filmul „Jocurile foamei: Revolta – partea 1” o regaseste in Districtul 13 pe Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) – cunoscuta acum drept „Mockingjay” (gaita zeflemitoare). Devenita simbol al rebeliunii, ea lupta alaturi de rezistenta pentru a-l salva pe Peeta, precum si pentru a infrange tirania presedintelui Snow (Donald Sutherland) si a Capitol-ului.

Comunicat de presa

Filmul „Jocurile foamei: Revolta – Partea 1 / The Hunger Games: Mockingjay – Part 1” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 21 noiembrie 2014.

„Din perspectiva emotionala, la inceputul acestei povesti Katniss este asemeni unui strain aflat pe un teritoriu necunoscut. Este momentul in care isi da seama ca nu poate sta deoparte fara sa faca nimic. A fost prea multa minciuna si amagire, iar oamenii pe care Katniss ii iubeste se afla in pericol. Ea va face tot ce ii sta in putere pentru a-i proteja”, explica regizorul Francis Lawrence.

Al treilea film din franciza Lionsgate, care este deja adevarat fenomen international, o introduce pe Katniss pe un taram cu totul nou. Poate ca Jocurile au fost distruse pentru totdeauna, insa lupta pentru supravietuire e pe punctul de a se intensifica. Pusa fata in fata cu sanse descurajatoare – si sub privirile unei natiunii pline de speranta – Katniss trebuie sa isi adune puterea si curajul pentru a intruchipa cu adevarat simbolul Mockingjay.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

„Am fost extrem de incantata sa vad cum Katniss devine un lider, desi ea este un tip de erou destul de nesigur”, spune Jennifer Lawrence. „In primul film voia sa-si salveze familia. In cel de-al doilea, a incercat sa-i salveze pe prietenii ei si pe ea insasi. Acum, incepe sa realizeze impactul pe care il are asupra unei lumi intregi si isi da seama ca de ea tine decizia de a conduce aceasta batalie pentru ceea ce e corect,” completeaza actrita premiata cu Oscar.

De altfel, una dintre scenele favorite ale producatoarei Nika Jacobson este cea in care Katniss merge in Districtul 8 si vede efectele cruzimii Capitol-ului: „Cand spune «Daca vom arde, voi veti arde impreuna cu noi», atunci e prima oara cand vede ce impact are asupra oamenilor. Acele momente – cand Katniss isi asuma ce si cine este – imi dau fiori”.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC

Un element decisiv in desfasurarea actiunii filmului il reprezinta contrastul creat intre Capitol Districtul 13. Pentru prima data, este dezvaluit cel mai ascuns loc din intregul Panem: Districtul 13, unde rebelii si-au creat in subteran propria societate, dur organizata si intens militarizata. Acesta este cufundat in nuante de gri, fiind marcat de claustrofobie, conformitate si de realitatea dezolanta a ceea ce se intampla in celelalte districte. Pe de alta parte, Capitol-ul este un spectacol de senzatii vizuale, tonalitati cromatice puternice si lumini stralucitoare. Crearea acestei ciocniri intre culturi – si intre viziunile opuse asupra viitorului Panem-ului – a reprezentat una dintre cele mai importante si mai palpitante parti ale filmului.

Production designer-ul Phil Messina a inceput prin a transforma imaginatia lui Suzanne Collins intr-o viziune detaliata a Districtului 13. El a ilustrat o serie de platouri de filmare intunecate, claustrofobice, care amintesc de buncare, pentru aceasta lume noua din mijlocul daramaturilor. „Inspiratia noastra pentri design a venit de la edificiile nucleare din anii ’60-’70”, explica el. „Ideea este ca cei din Districtul 13 s-au dezvoltat drept o societate inchisa. Au fost complet izolati de Capitol, astfel ca au adaugat tehnologie noua peste ea veche. Veti vedea butoane analog alaturi de high tech – aceasta combinatie a fost intentionata.”

A contat cine a zbierat mai tare 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști!

Pe cat de generoase si exagerate erau platourile de filmare pentru Capitol, pe atat de dezolante erau cele pentru Districtul 13. „Au fost redate incredibil de frumos. M-au facut sa ma gandesc la cum ne imaginam ca arata Germania de Est inainte de caderea Zidului – militarist, gri, cu oameni asteptand momentul schimbarii”, spune actrita Julianne Moore, care joaca rolul presedintei Districtului 13, Alma Coin.

Impreuna cu schimbarea completa de atmosfera, se produc modificari importante si in costumele personajelor, acestea fiind adaptate noii lumi pe care o descoperim. Pentru a incuraja spiritul de comunitate, toti cei din Districtul 13 trebuie sa urmeze reguli stricte: fara culori, peruci sau podoabe. Pentru a crea acest aspect contrastant cu cel al reprezentantilor Capitol-ului, au fost adusi designerii Kurt si Bart. Acestia au fost incantati sa se alature francizei, dar au stiut ca acest film va fi diferit. „Nu exista ostentatia Jocurilor in acest film”, spune Kurt, „insa ce a fost incitant pentru noi a fost faptul ca toate personajele sunt imbracate auster, iar provocarea noastra a fost sa cream costume care sa le evidentieze personalitatea.”

Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie. SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

„Aceasta parte a povestii e importanta de spus – despre cat de puternica poate fi vocea unei persoane. Intotdeauna e mai usor sa il urmezi pe cel dinaintea ta, insa cred ca fiecare dintre noi are o «Mockingjay» inauntru. Cu totii avem capacitatea de a opune rezistenta si a face lucrul corect”, sintetizeaza Jennifer Lawrence.

Sinopsis
Franciza „The Hunger Games / Jocurile foamei”, devenita fenomen international, continua sa cucereasca lumea cu „The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 / Jocurile foamei: Revolta – Partea 1”. In cel de-al treilea film din serie o gasim pe Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) in Districtul 13, dupa ce a spulberat jocurile pentru totdeauna. Sub conducerea presedintelui Alma Coin (Julianne Moore) si ajutata de sfaturile prietenilor sai de incredere, Katniss isi intinde aripile, luptand sa-l salveze pe Peeta Mellark (Josh Hutcherson), precum si o intreaga natiune, impresionata de curajul ei. „Lucrurile pe care le iubim cel mai mult sunt cele care ne distrug”, i se spune lui Katniss.
„Jocurile foamei: Revolta – Partea 1” este regizat de Francis Lawrence dupa un scenariu de Peter Craig si Danny Strong, adaptare dupa romanul scris de Suzanne Collins. Pelicula este produsa de Color Force al Ninei Jacobson, impreuna cu Jon Kilik. Romanul care sta la baza filmului este al treilea din trilogia scrisa de Suzanne Collins, care doar in Statele Unite a vandut peste 65 de milioane de exemplare din carte.

Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Vortex polar în Europa. Iarna revine în forță, la mijlocul primăverii, în vestul, centru, sudul și estul continentului

Distributia este intregita de Elizabeth Banks (Effie Trinket), Woody Harrelson (Haymitch Abernathy), regretatul actor Philip Seymour Hoffman (Plutarch Heavensbee), Liam Hemsworth (Gale Hawthorne), Stanley Tucci (Caesar Flickerman) si Donald Sutherland (presedintele Snow).

Trailerele filmului Jocurile foamei: Revolta - partea 1:
https://www.youtube.com/watch?v=3_j_NcNBx1s
https://www.youtube.com/watch?v=Z8kR_XOJ1M0


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri