27 Octombrie 2014 publicat în Noutati 1 share-uri

Petrecem tot mai multe ore la birou, mesele neregulate au devenit o obisnuinta, ritmul cotidian este tot mai agitat iar nivelul de stres creste. Acest cumul de factori, combinat cu un regim alimentar dezechilibrat, poate provoca probleme digestive.

Comunicat de presa

Ca urmare, incercam sa evitam alimentele si bauturile care ne pot irita si mai mult stomacul.
Evitam asadar si cafeaua.

Oamenii de stiinta au descoperit ca substantele ceroase din invelisul bobului de cafea sunt greu de digerat si devin iritante la nivelul mucoasei gastrice. Eliminarea acestor substante ceroase reprezinta un tratament inovator, denumit “dewaxing” sau “deparafinare”, aplicat cafelei neprajite. Rezultatul este o cafea mai delicata si mai usor de digerat, dar care pastreaza toate proprietatile benefice ale unei bauturi energizante pentru corp si minte.

Astfel a fost creata Bristot Gentile Dewaxed, o cafea mult mai bine tolerata de stomac. Selectarea atenta a originii materiilor prime si continutul sau redus de substante ceroase le ingaduie acum tuturor iubitorilor de cafea sa savureze o ceasca de espresso delicios si surprinzator de aromat.
Nimeni nu va mai trebui sa renunte la ideea de a bea o ceasca de cafea excelenta!
Principiul care sta la baza cafelei dewaxed sau deparafinate

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Cofeina reprezinta compusul “vedeta” al cafelei, insa aceasta bautura mai contine si alte substante, cum ar fi ”ceara” din invelisul bobului, care acopera 0,2% - 0,3% din totalul lipidelor din cafea.
Studiile care au analizat compozitia substantelor ceroase din cafeaua verde Arabica au demonstrat ca acestea sunt ”iritante” la nivelul mucoasei gastrice si pot provoca probleme digestive, in special persoanelor cu sensibilitati sau celor care consuma cantitati mari de cafea. Aceste substante sunt greu de digerat pentru ca devin solubile doar la temperaturi de aproximativ 65°C si ca atare nu sunt usor de asimilat de catre organismul uman, in faza de digestie.

De asemenea, s-a constatat ca in soiurile de cafea Arabica exista un continut de substante ceroase care variaza intre 500 si 2370 mg/kg, in timp ce in soiul Robusta, continutul este mai scazut (intre 565 si 1120 mg/kg). In cazul cafelei care a fost depozitata timp de 30 de ani, continutul variaza intre 30 si 625 mg/kg.

Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad A contat cine a zbierat mai tare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri