In lumea ciocolatei, primii pasi sunt sedusi de promisiunea unei recompense dulci, care adesea indeplineste pofte, descriind amintiri savuroase.

comunicat de presa:

Urmatorii pasi din calatoria inceputa pe drumul boabelor de cacao ademenesc iubitorul de ciocolata cu o noua promisiune: aceea de a descoperi surpriza unui gust unic, plin de savoare.

Pentru a fi cu adevarat desavarsita, orice noua experienta in lumea gustului e menita a fi savurata alaturi de gazde de incredere. De aceea, Heidi Chocolat a initiat o provocare a gustului, in cadrul unei sesiuni deosebite de degustare, ghidata cu pasiune si entuziasm, de catre Cristina Cerednicenco, Maitre Chocolatier – Heidi si Mihai Panfil, Head Barista – Origo Coffee Shop.

In atmosfera relaxanta a unei dupa-amiezi de toamna, lumea ciocolatei si lumea cafelei s-au contopit, dand nastere unei experiente unice. Gustul rafinat al ciocolatei de calitate a putut fi savurat in deplinatate, in combinatii inedite, cu sortimente atent alese de cafea, ceai si ingrediente fine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize!

Pentru a descoperi pe deplin gustul armonios si savoarea fina a ciocolatei, degustarea acesteia necesita crearea unui moment special, in care sa implicam, rand pe rand, toate simturile de care dispunem. De aceea, sesiunea de degustare s-a desfasurat urmarind patru criterii esentiale: aspectul, mirosul, textura si gustul, care, impreuna, creeaza sinergia experientei gustative.

Aspectul. Primul pas in degustarea ciocolatei ne poate dezvalui, odata ce ciocolata este dezvelita de ambalaj, calitatea produsului. Astfel, aspectul lucios si uniform indica o ciocolata de calitate, corect temperata, obtinuta din ingrediente atent amestecate: de la masa de cacao sau untul de cacao, pana la extractul natural de vanilie sau nucile si fructele confiate.


Mirosul
. Al doilea pas, mirosul, deja prezent inca de la desfacerea ambalajului, este important in identificarea continutului ciocolatei si, implicit, a gustului pe care urmeaza sa il simtim. Acesta variaza, de la o ciocolata la alta, in functie de provenienta boabelor de cacao, dar si in functie de procentajul de cacao folosit. De la un miros intens pentru ciocolata amaruie, la unul dulceag, cu note cremoase de lapte, pentru o ciocolata cu lapte si miros dulce-vanilat, pentru o ciocolata alba, cu continut mai ridicat de lapte si unt de cacao.

Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Textura. Experienta gustului este completata de al treilea pas, care dezvaluie textura. Aceasta este in masura sa influenteze gustul ciocolatei, in functie de temperatura la care aceasta se afla. Spre deosebire de o ciocolata rece, o ciocolata la temperatura camerei va fi mult mai usor de degustat, eliberand mai multa savoare. Mai mult, o ciocolata la o temperatura de 45°C va avea un gust si mai intens, intrucat dispare efortul de degustare prin topire, iar dulceata si aroma date de ingredientele folosite pot fi savurate pe loc, indata ce ciocolata atinge papilele gustative.


Gustul
, la randul sau influentat de celelalte simturi, cunoaste patru tipuri: amar, dulce, acru si sarat. Sinergia unei experiente gustative consta in echilibrarea celor patru gusturi, prin combinarea de ingrediente fie complementare, fie contrastante, care pot da nastere unor nenumarate clipe intense de savoare. Astfel, in ciocolata se pot simti atat notele astringente, amarui, ale boabelor de cacao, dar si dulceata si notele florale sau citrice, rezultate din ingredientele adaugate cu grija fiecarei retete.

”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate

Pentru a se bucura de experienta gustului bogat al ciocolatei, oaspetii Heidi s-au delectat, in cadrul sesiunii de degustare, cu gusturi unice create cu ajutorul a trei tipuri de combinatii. La baza fiecarui pairing s-a folosit cate un tip de ciocolata Heidi: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte si ciocolata alba.

Heidi Dark Extreme 85%

Reteta Heidi dezvaluie o ciocolata foarte fina, puternic aromata, cu gust intens de cacao, datorat unei combinatii speciale dintre doua tipuri de cacao: notele fructate ale boabelor din Ivory Coast completeaza aromele usor florale ale unui tip de cacao faimos, insa mai rar intalnit: Arriba, din Ecuador. Se topeste usor, eliberand arome amarui, lemnoase, florale si, la final, usor vanilate.


Pairing: Ceai negru si magiun de prune. Pentru a complimenta intensitatea data de amestecul fin de cacao, ciocolata amaruie a fost combinata cu un ceai negru, puternic, taninos. Gustul amarui al ceaiului potenteaza notele astringente din ciocolata amaruie, creand un gust puternic si placut in acelasi timp.

Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC A contat cine a zbierat mai tare 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Notele fructate din ciocolata, date de boabele din Ivory Coast, au fost completate cu un strop de dulceata tomnatica. Magiunul de prune combinat cu ciocolata amaruie a transformat gustul cu adevarat intens intr-un rasfat puternic aromat, alintat in notele dulci-acrisoare ale unui apus tarziu de soare.

Heidi Grand’Or Almonds & Pistachios


Specialitatea Heidi consta intr-o combinatie surprinzatoare de arome dulci-acrisoare, prin gustul usor acid al portocalei si textura delicata si cremoasa a ciocolatei albe. Ca o completare a texturii, migdalele din California si fisticul din Turcia adauga o nota crocanta, care intregeste experienta degustarii.
Pairing, varianta I: Jeleu de portocala, cu sirop de migdale, infuzat cu ceai alb spirulina. Cremozitatea si textura delicata a ciocolatei albe, imbogatite cu notele crocante si citrice au fost complimentate cu un jeleu de portocala, special pregatit pentru a evidentia gustul dulce-acrisor al ciocolatei. Jeleul surprinde prin evidentierea aromelor principale: siropul de migdale intensifica gustul migdalelor caramelizate si fisticului din ciocolata, iar infuzia cu ceai alb de spirulina si noni elibereaza o aroma subtila de citrice, cu note florale, completand notele astringente ale portocalei dulci-acrisoare, intr-un gust bogat si dens.

Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști! Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie. SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Pairing, varianta II: Spuma de avocado cu cafea. Pentru a aduce aromele fine si usoare din Heidi Grand’Or Almonds & Pistachios intr-un taram neasteptat al gustului, savoarea dulce a ciocolatei albe a fost celebrata cu o alaturare indrazneata, sub forma unei spume aerate, din avocado si cafea. Printr-o combinatie contrastanta de ingrediente, gustul delicios al ciocolatei si aroma distincta a spumei fine au transformat pairing-ul intr-un desert cu totul inedit, lasand in urma amintiri dulci-parfumate de cafea.

Heidi Gourmet Cranberry

Atunci cand este savurata, Heidi Cranberry impresioneaza prin topirea catifelata a ciocolatei si surprinde prin textura bogata a merisorului. Senzatia finala a degustarii este data de notele predominant astringente ale merisorului, imbogatite de gustul dulce-cremos al ciocolatei cu lapte.

Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor

Pairing: Cafea espresso, origine Etiopia, zahar brun si piure de capsune. Un invitat de seama in cadrul degustarii – ceasca de espresso de origine Etiopia – invaluie simturile intr-o savoare aparte, creand pofta pentru o prima degustare. Gustul amarui-astringent trezeste papilele gustative, incurajand exercitiul degustarii sa continue, prin indulcirea cafelei cu ajutorul zaharului brun. Combinatia rezultata uimeste prin diferenta neasteptata de gust si reclama completarea tabloului cu ciocolata fina cu lapte si merisor, dand nastere unei bogatii de gusturi si arome.

Gustul final se intipareste in memoria gustativa a gazdelor si oaspetilor, sub forma unui trio spectaculos de arome: gustul ciocolatei cu lapte si merisor este rasfatat prin completarea espresso-ului cu zahar si prin adaugarea unui piure proaspat de capsune. Astfel, senzatia inconfundabila dulce-fructata este potentata de profilul gustativ al originii de cafea Etiopia, care celebreaza reteta Heidi Cranberry prin nota principala de cacao, cu o aciditate specifica fructelor rosii.

In lumina calda a amiezii, gustul ciocolatei fine Heidi si aromele inedite de ceai si cafea, s-au topit, pe rand, in pasii delicati ai dansului degustarii, dictati de aspectul, mirosul, textura si gustul ingredientelor atent selectate si combinate de catre gazde: maestrul ciocolatier – Cristina Cerednicenco si specialistul in cafea – Mihai Panfil.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri